Lösemiyi Yenen Küçük Yusuf'un Hayali Doktorluk

Lösemiyi Yenen Küçük Yusuf'un Hayali Doktorluk

Çubuk ilçesinde 3 yıl 8 aylık mücadele sonucunda lösemiyi yenen 6 yaşındaki Yusuf Cemil Gülap'in hayalini doktorluk süslüyor.

ANKARA (AA) Annesi Emine Gülap'in azmi ve Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) desteğiyle kan kanserini yenerek hayata tutunan Yusuf Cemil, eğitimini Barbaros İlkokulunda sürdürüyor.

Lösemiyi yenen diğer çocuklarla 23 Nisan'da maske atarak kutlama yapan birinci sınıf öğrencisi Yusuf Cemil, gelecekte doktor olup hastalara şifa dağıtmak istiyor.

Yusuf Cemil Gülap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemiyi yendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Artık okula da gidiyorum, dışarıya da çıkıyorum. Öğretmenimi seviyorum. En çok hastaneye gitmediğime, hastaneye yatmadığıma seviniyorum. Ben de doktor olup hastaları iyileştireceğim" diye konuştu.

Lösemili çocuklara seslenen Gülap, "Üzülmesinler, onlar da benim gibi iyileşecek. Onlar da maske atacak, benim gibi okula gidecek" dedi.

Anne Emine Gülap ise oğlunun 2 yaşında lösemiye yakalandığını söyledi.

O dönem, Yusuf Cemil'in yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunun belirtildiğini anlatan Gülap, oğlunu daha sonraki süreçte Ankara'da Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüklerini bildirdi.

Buradaki tedavi sırasında sürekli araştırma yaptığını ve LÖSEV'i bulduğunu kaydeden Gülap, "Özel hastane gibi tek kişilik odaları olduğunu ve hiçbir ücret almadıklarını öğrendik. Hatta 'maddi ve manevi destek oluyor' dediler. Orada 8 ay yattık, hiç para ödemedik. Tam tersine, onlardan maddi destek gördük. Her şeyimizle ilgilendiler" ifadelerini kullandı.

Yusuf Cemil'in 8 ayda tedaviye cevap verdiğini dile getiren Gülap, "Her şey yoluna girdi ve 8 ay sonrasında hastaneden çıktık. Daha sonra 3 yıl idame tedavisi gördü" diye konuştu.

- Sokağa çıkamıyordu, şimdi okula gidiyor

Anne Gülap, tedavi sürecinde sokağa çıkamayan oğlu Yusuf'un, sağlığına kavuştuktan sonra okula başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Yusuf, çok şükür, koskoca bir kanseri yendi. Şimdi de okulda birinci olacak, ilk kurdeleyi alan Yusuf Cemil oldu. Öğretmeni de 'O istedikten sonra neler yapamaz ki' diyor. Normalde bu yıl Yusuf'un okula gitmesi uygun değildi ama okuma azmi var. Çok seviyor dışarıda olmayı. Yusuf Cemil'in 23 Nisan'da maske atma töreni vardı. Çok büyük bir kutlamayla maske attı, kanseri yendi. İnşallah o günleri bir daha yaşamayacağız."

Hasta yakınlarına seslenen Gülap, "Kanser bir ölüm değildir. Çaresi var. Allah'ın izniyle her şey bitiyor, her şey geçiyor. Bana göre en önemli şey, hastanedir ve iyi doktoru bulmak gerekiyor. İkincisi, bakım ve temizlik çok önemli" dedi.

 
Kaynak: Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum