Lisenin AB Projesi Kabul Edildi

Lisenin AB Projesi Kabul Edildi

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinin koordinatörlüğünde velilerin eğitim sürecine daha etkin katılımlarını sağlayarak öğrencilerde sürdürülebilir başarı hedefleyen AB projesinin kabul edildiği bildirildi.

Lise Müdürü Mustafa Mescioğlu, Erasmus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi (PIE-Parent Involvement in Education) koordinatörü Selma Türe ve öğretmenler ile Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret etti.

Mescioğlu, projenin 2 yıl süreceğini ve elde edilen verilerin sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Polonya, Yunanistan, Letonya, Portekiz ve İspanya'dan 7 okulun yer aldığı projenin kabul edilerek çalışmalarına başlanıldığını bildiren Mescioğlu, projenin 7 ülkede eş zamanlı yürütüldüğünü belirtti.

Projeyi ve yapılacak faaliyetleri anlatan iki dilde bir kitap bastırdıklarını aktaran Mescioğlu, şunları kaydetti:

'Velilerin eğitim sürecine daha aktif ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla böyle bir proje hazırladık. Projemiz 6 ülkede çok beğenildi ve ortak olmak isteyen okullar bizlere ulaştılar. Proje kapsamında Letonya, İspanya ve Portekiz'de okul yönetimi, eşitlik, adalet, geleneksel yemekler, film izleme günü gibi konuları içeren 6 tematik toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantıların yanı sıra, veliler ve öğrencilere 2 ay süresince belli kategorilerde farkındalıklarını not edecekleri defterler dağıtıldı. Velilerden aldığımız o bilgilerin yer aldığı bir 'Farkındalık Kitabı' oluşturuldu. Proje kapsamında önümüzdeki yıl Yunanistan ve Polonya'da öğrenciler için kısa zamanlı eğitimler verilecek ve eğitim sonunda Europass belgesi ile kazanımlar belgelendirilecektir. Bu kapsamda öğrencilerimize Yunanistan'da 'Code Club : Programming With App Inventor' ile Polonya'da 'İletişim Becerileri ve İlişki Yönetimi' konusunda eğitimler verilecek.'

Yapılan projeden dolayı okul müdürü Mescioğlu’nu ve ekibini tebrik eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, bu tür başarılı çalışmaları her zaman desteklediklerini söyledi.

Hazırlanan projenin hem ortak sayısı hem de katılımcı öğrenci ve öğretmen sayısı bakımından ilçede yapılan en büyük proje olduğunu vurgulayan Başkan Acehan, ‘’Yaptığınız proje örnek bir proje. Ben sizleri tebrik ediyorum. Ben şuna inanıyorum; öğrencilerimiz en az bir yurt dışı tecrübesi yaşamalıdır. Bu çocuklarımızda dünyaya bakış açısını değiştirecek ve ufuklarını açacaktır. Bu nedenle bu tür projeleri önemsiyorum. İkinci yılın sonunda, projenin büyük bir başarıyla tamamlanacağına ve etkisinin yaygınlaştırılacağına olan inancımız tamdır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.