LED kullanımı zorunlu olacak

LED kullanımı zorunlu olacak

Kamu kurumlarının aydınlatılmasında LED aydınlatmaların zorunlu hale getirilmesinin ardından ev ve iş yerlerinde de LED kullanımının zorunlu olacağını söyleyen BERLİKA Aydınlatma Şirketi’nin sahibi işadamı Halit Özden, hem aydınlatma ürünleri satışı yapan

Kamu kurumlarının aydınlatılmasında LED aydınlatmaların zorunlu hale getirilmesinin ardından ev ve iş yerlerinde de LED kullanımının zorunlu olacağını söyleyen BERLİKA Aydınlatma Şirketi’nin sahibi işadamı Halit Özden, hem aydınlatma ürünleri satışı yapan esnafın hem de vatandaşların LED aydınlatma ürünlerini alacakları zaman markaya ve kaliteye dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Işık yayan diyot (LED) teknolojisi, yarı iletken ışık kaynağı olarak tanımlanıyor. Teknolojinin gelişmesi ve maliyetin düşmesiyle birçok alana yayılmaya başlayan LED, her türlü renk ve parlaklıkta ışık saçabiliyor.

Yeni Nesil Aydınlatma LED

Işığı kullanma biçimimizde devrim yaratan LED teknolojisi,  sunduğu birçok avantaj sayesinde her geçen gün hayatımızda daha fazla yer edindiğini ifade eden Halit Özden, Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Eylem Planı kapsamında enerji verimliliğine sahip elektrik ürünlerinin kullanılmasının özendirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütüleceğine dikkat çekti.  

Yeni nesil aydınlata alanında yatırım yapan BERLİKA Aydınlatma Şirketi’nin sahibi işadamı Halit Özden, aydınlatma alanında üretim yapabilmek için Çin’de fabrika kurduklarını söyledi. Yatırım için Çin’i tercih etmelerinin sebebinin daha uygun fiyata daha kaliteli ürün üretebilmek olduğunu aktaran Halit Özden, şuanda Türkiye ile bilirlikte birçok Avrupa ülkesine LED aydınlatma ürünleri satışı yaptıklarını kaydetti.

BERLİKA Aydınlatma olarak Türkiye’nin her yerine bayilikler vereceklerini anlatan Özden, LED Aydınlatma sistemleri hakkında şu bilgileri verdi:

”Led teknolojisi, ışık yayan diyotun aktif edilmesiyle, elektronların cihazdaki deliklere uyumlu olarak dağılmasını ve foton halinde enerji yaymalarını sağlıyor. Yayılan ışığın rengi, yarı iletkenin enerji bant aralığına dayanıyor. Genelde birim başına boyutu 1 milimetrekare olan LED, düşük enerji tüketmesi, uzun ömrü, az yer kaplaması ve küçük alanları aydınlatmadaki başarısıyla günümüzde birçok geleneksel aydınlatma yönteminin yerini alıyor.

LED lambalarının doğrusal akışı, aydınlatılan alana doğrudan ışık alınmasını sağlayarak, tek tip aydınlatmayı büyük ölçüde arttırıyor ve ışık kaynakları arasında aydınlatılamayan karanlık alanları azaltıyor. Sonuç olarak, yayılan ışık optimum şekilde kullanılır ve enerji tüketimi ve ışık kirliliği azaltılıyor.

LED lambaların aydınlatma verimliliği ise enerji tasarruflu lambalardan veya sokak aydınlatma sistemlerinde kullanılan yüksek basınçlı sodyum lambalardan çok daha yüksek. Bunlara ek olarak, LED lambalar eski akkor elektrik ampullerine kıyasla sekiz kat daha fazla parlaklık sunuyor.

Yüksek güçlü LED ışık kaynakları son derece verimlidir; konvansiyonel akkor ampuller ve sodyum lambalarına kıyasla yüzde 50 ila 80, enerji tasarruflu lambalara kıyasla yüzde 10 ila 20 daha fazla tasarruf sağlıyor.

Kompakt, ince ve hafif olmaları sayesinde birçok ürün ve mekan tasarımında, LED geleneksel aydınlatmaların sığmayacağı birçok dar alana yerleştirilebiliyor. Sıradan bir ampulun süresiz kullanımda ömrü 3 ay iken, LED aralıksız kullanımda 4 yıl, yani 30 bin saat ömre sahip. Düşük enerji tüketimi, batarya ömürleri çok önemli olan elektronik cihazlarda LED’leri vazgeçilmez kılıyor.”

Merkezlerinin Ankara olduğunu hatırlatan Özden, bayilikler için Gen. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No: 74 Etlik –Ankara adresinden 0312 323 14 32 – 0312 325 16 68 numaralı telefonlar ile GSM: 0532 217 12 70 numaralı cep telefonundan veyawww.berlika.com.tr internet adresinden çok rahatlıkla ulaşıla bilineceğini sözlerine ekledi.

berlika-1-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.