Kuvvet Teknik’ten Yeni Model Turşu Doğrama Makinesi

Kuvvet Teknik’ten Yeni Model Turşu Doğrama Makinesi

Turşu üreticilerinin kullanacağı makineleri kendi çabasıyla 100 % yerli üretmeyi başaran Çubuklu Tornacı Kazım Kuvvet Usta, hem Çubuklu turşucuların işini kolaylaştırmaya devam ediyor hem de tüm Türkiye’ye turşu üretim makineleri ihraç etmeye başladı.

Turşu üreticilerinin kullanacağı makineleri kendi çabasıyla 100 % yerli üretmeyi başaran Çubuklu Tornacı Kazım Kuvvet Usta, hem Çubuklu turşucuların işini kolaylaştırmaya devam ediyor hem de tüm Türkiye’ye turşu üretim makineleri ihraç etmeye başladı.

Çubuk Sanayi Sitesi'nde tornacı ve ilçenin tek alüminyum kaynağını yapan kaynakçı olarak geçimini sürdüren Kuvvet Tekniğin Sahibi Kazım Kuvvet, turşu üretiminde kullanılan ‘Kuvvet Turşu Doğrama’ makinesi imal etti.

‘Kuvvet Turşu Doğrama’ makinesi adını verdiği salatalık iğneleme makinesinden ilk etapta 2 adet sipariş alan Kazım Kuvvet Usta, diğer makinelerde olduğu gibi doğrama makinesiyle de turşu üreticilerinden tam not aldı.

-Turşu Üstatlarından Tam Not Aldı

Doğrama Makinesinin çok seri olması ve istenilen ebatlarda zayiat vermeden doğrama yapması turşu üreticilerinin işini kolaylaştırıyor. Özellikle turşu kokteyl ve sosyete salatası gibi özel ürün satışı yapan turşucuların göz bebeği olmayı başaran ‘Kuvvet Turşu Doğrama’ makinesinden kendisinin de bir adet sipariş vermek istediğini söyleyen Zavrak Turşularının sahibi Salim Işık, “Kazım Kuvvet Ustamızla uzun süreden bellidir tanışıyoruz. Araıza yapan makinelerimiz kendilerine getirtip tamir ettiriyoruz. Biz turşucuların ihtiyacı olan birçok makineyi kendileri üretti. Tabi bunda bizimde katkımız olduğuna inanıyorum. Kendisi bize gelerek nasıl makine ihtiyacımız olduğunu sorduğunda biz kendilerine tecrübelerimizden yararlanarak makinelerde olması gereken özellikleri bildirdik. Sağ olsun ustamız da bu tecrübelerden gerekli şekilde etkilenerek son teknoloji ürünü bir makine üretmiş. Şuanda bizim kullandığımız makinelerden çok farklı özelliklere sahip bir makine üretmiş. Makineyi inceledim çok güzel ve çok seri bir makine olmuş. Bizde kendisine makine yaptırmak istiyoruz ve bir kullanıcı olarak herkese de tavsiye ediyorum” dedi.  

Tüm turşuculara ve sektöre yeni girmek isteyen ilçe halkına seslenen Kazı Kuvvet, hem daha kaliteli hem de daha uygun fiyata turşu imalatında kullanılan makineleri ürettiğini ifade ederek, “Artık fazla personel çalıştırmaya gerek kalmayacak. Ürettiğim makineler yaklaşık 20-30 kişinin akşama kadar yaptığı işi birkaç saatte yapabiliyor. Ayrıca ürettiğim makinler mekanik olması nedeniyle kullanımı çok kolay. Her şeyini Çubuk’ta bizzat kendimiz ürettiğimiz için yedek parça ve servis sorunu da olmayacak. Artık her turşucu makineleşebileceği gibi turşu sektörüne girmek isteyen herkeste rahat bir şekilde bu sektöre adım atabilecek” dedi.

-Kuvvet Turşu Doğrama Makinesi Çubuk’ta Üretiliyor, Tüm Türkiye’ye Satılıyor

Yeni model ve işleve sahip makineler geliştirmeye devam ettiğini anlatan Kazım Kuvvet, ilk etapta sebze yıkama, salatalık iğneleme ve turşu dilimleme makineleri üretmeye başladığını aktararak, şunları söyledi:

"Çubuk'ta turşuculuk bayağı ilerlemiş durumda. Turşucu esnafına kolaylık olsun diye makine imalatına başladım. İlk etapta sebze yıkama, iğneleme ve doğrama makinaları yaptım. Örneğin bu turşu doğrama makinesini yaptım. Bu işi daha önceden elle, bıçak kullanarak yevmiye ile çalışan bayanlar yapıyorlardı. Makinemiz beş tane bayanın akşama kadar yapmış olduğu işi, bir saatte tek başına yapıyor. Tarladan toplanan sebzelerin yıkaması için yıkama makinesi ve salatalıkların turşu suyunu içerisine alması için delmede kullanılan iğneleme makinesi yaptım. Tüm ürünler, özgün tasarımım. Buradaki imalat yalnızca bize değil, bu sanayideki herkese faydası olacaktır. Burada üretip tüm Türkiye’ye satacağız inşallah. "

KUVVET TEKNİK

TORNA- FREZE & KAYNAK TEKNOLOJİSİ

KAZIM KUVVET

0541 837 01 03- 0312 837 04 01

Adres: Sanayi Sitesi 18. Sokak No: 11 Çubuk / Ankara  

2dsc02839-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.