KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR

Çubuk'ta "Kutlu Doğum Haftası" çeşitlietkinliklerle kutlanıyor.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi-nde düzenlenen açılış törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Daireamirleri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çubuk Müftüsü Bilal Kara, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in doğumunun 1442. yılındaki kutlamalarda -Hz. Peygamber ve İnsan Onuru- temasının işleneceğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası-nın Çubuk-ta bir dizi etkinlikle kutlanacağını hatırlatan Kara, "Hz. Peygamberin doğumunun sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığa ışık olmuştur. Peygamberimiz, insana onurlu olmayı, adetli olmayı, doğru olmayı insan onur ve şerefine uygun olarak yaşamayı hem kendine, hem de başkalarına saygılı olmayı öğretmiştir-- dedi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin de yaptığı konuşmada, hafta boyunca düzenlenecek programları hazırlayanlara ve destek olanlara ayrı ayrı teşekkür etti. İlçenin Peygamber sevdalısı bir ilçe olduğunu ve düzenlenen tüm etkinliklere binlerce insanın katıldığını gördüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Demir ve öğrencileri tarafından hazırlanan konser ve semazen gösterisi sahnelendi.

Programın ardından müftülük personeli, başta protokol olmak üzere toplantıya katılanlara gül verirken çocuklara ise balan dağıtıldı.

Minik Öğrencilerde Kutlu Doğum Haftası'nı Kutladı

Öte yandan Burak Eğitim ve Dayanışma Derneği de Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenledi.

Dernek üyelerinin ve öğrenci velilerinin katıldığı programda Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlan tiyatro gösterilerinde -Yemek Yeme Adabı- ve -Abdulkadir Geylani- konuları işlendi.

Minik öğrenciler tarafından Allahın 99 isminin ve çeşitli ilahilerin, hadislerin ve sürelerin okunduğu programa ilgi yoğun oldu.

Muahbir: Hüseyin Yiğiner

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.