Kutlu Doğum Coşkusu Salona Sığmadı

Kutlu Doğum Coşkusu Salona Sığmadı

Çubuk'ta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Merhamet" konulu bir konferans verildi.

Çubuk Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlediği "Hz. Peygamber ve Merhamet" konulu konferansa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalış, Ali Agaçdan,İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Başkomiseri Yahya Çelik, Komiser Hüseyin Bayraktar, Halk Eğitim Müdürü Hayati Tamer, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

k1.20110419105654.jpg

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetinin okunması ile başladı.

ahmet.jpg

Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile ilçede düzenleyecekleri programlardan bahsetti. Canbolat, Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının "Hazreti Peygamber ve Merhamet" olduğunu belirterek, "İnsanlara ve tüm mahlukata merhametle yaklaşmalıyız" dedi.

medet.jpg

Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Medet Coşkun da Hz. Muhammed'in peygamber olmadan ve peygamber olduktan sonra hayatı boyunca insanlara ve mahlukata yönelik davranışlarını hadisler ışığında anlattı.

Konferansın sonunda, katılımcılara Hz. Muhammed'in hadislerinin olduğu broşür ve üzerinde ayetlerin olduğu "Kırk Ayette Kur'an" isimli kartela ve Ahlakımı Öğreniyorum adlı kitap dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.