Kuruçay'da Festival Coşkusu

Kuruçay'da Festival Coşkusu

İlçemizde Kuruçay Köyünde, 'Vişne, Kültür ve Dostluk Festivali' Düzenlendi.

 
Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kültürel faaliyetler çerçevesinde organize ettiği 9.Vişne, Kültür ve Dostluk Festivali'nin geliriyle Kuruçay köyünde yapımı devam eden camii yaptırılacak. Festivale AK Parti Ankara Milletvekili Doç. Dr. Aşkın Asan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Belediye Başkan yardımcıları Hacı Çelebi ve Mehmet Kuzal, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Encümen üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, dernek başkanları, daire amirleri, köylüler ve davetliler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan AK Parti Ankara Milletvekili Asan, insanları bir araya getiren festivallerin önemini anlattı.
 
kurucay.jpg
12 Eylülde yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu için vatandaşlardan destek isteyen Asan, referandumunla ilgili bilgi verdi. Asan, 'Özellikle bu paketin içinde iki madde var. Ben sizinle onları paylaşmak istiyorum. Kadın olmam hasebiyle kadın haklarını ve özellikle çocukları ilgilendiren bu maddelerle vatandaşlarımıza yeni haklar verilmektedir. Ben başta kadınlarımız olmak üzere hepinizden referandum için destek istiyorum' dedi.

Aşkın Asan'ın konuşması sırasında festival alanına gelen MHP Çubuk İlçe Başkanı Recep Öz ve bazı MHP'li meclis üyeleri, tepki gösterdi.

Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı ve Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Taş da festivalin dostluk festivali olduğunu ve herkese kapılarının açık olduğunu ifade ederek, söz isteyen tüm misafirlere söz verebileceklerini belirterek, olayları yatıştırmaya çalıştı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de dostluk ve dayanışmanın pekişmesi için yapılan etkinliklerin önemine değindi. Çubuk Belediyesi olarak ilçelerinde yapılan tüm etkinliklere destek verdiklerini kaydeden Başkan Özden, 12 Eylülde yapılacak referandum için vatandaşlardan 'evet' demelerini istedi. Köy yakınında çimlik ve ağaçlık alanda gerçekleşen festivalde, Ankara Kulübü Seğmen Alayı gösteri grubu tarafından seğmen Oyunları sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği sanatçıları ve bazı mahalli sanatçılar, alanı dolduran yaklaşık 1500 kişiye konser verdi.

Yoğurt içerisinde altın arama ve en güzel vişne yetiştiricisi yarışmalarında dereceye girenlere plaket verildi.


 AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.