Kuruçay Köyü 9. Vişne Festivaline Davet

Kuruçay Köyü 9. Vişne Festivaline Davet

Kuruçay köyü vişne festivali ile şenlenecek...

Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kültürel faaliyetler çerçevesinde organize ettiği ’’9. Vişne, Kültür ve Dostluk Festivali’’ 08 Ağustos 2010 Pazar günü yapılacağını ifade eden Dernek Başkanı Recep Taş, Muhtar Mükremin Öztürk ve köylülerle örnek bir dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Taş, ’’Köylülerimizle birlikte tüm Çubuk halkının sevgilerini yurt genelinden gelen misafirlerimizle paylaştığı festivalimize herkes davetlidir’’ dedi.

resim_518.jpg

Gerçekleştirecekleri festival ile vişne fiyatına ve üretimine dikkat çekmek istediklerini belirten Taş, Çubuk vişnesinin dünya ile rekabet edecek kadar kaliteli olduğunu kaydetti. Taş,’’Vişne ilçemizin önemli geçim kaynaklarından biridir.  Yıllar önce festivali pazar alanlarımızı genişletmek için başlattık. Festival ile toplumsal dayanışmayı doruk noktalara çıkartmak, yardımlaşma duygusunu ön plana çıkartarak ortak yaşam alanlarını inşa etmek ve böylece yaşam kalitesini bir ölçüde artırmak hedeflenmektedir.

Ayrıca bütün hayallerin üzerine kurulduğu vişnenin Pazar payının yükseltilerek üreticilere bir katkının sağlanması hedeflenmektedir. Festivalimizde üreticilerimiz en güzel vişnelerini gelen misafirlere tattırdığı gibi satışa da sunacaktır. Eğlencenin de hat safhada olduğu festivalimizde, Ankara Kulübü Seğmen Alayı gösterileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği Sanatçılarından Senem Gül, Hamit Alp,Nazlı Öksüz , aşıklar dan ,Aşık Kul Nuri ve Aşık Zeki Erdali nin katılacağını ifade etti.

afis2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.