KURUÇAY KÖY DERNEĞİ’NİN “11. OLAĞAN KONGRESİ” YAPILDI...

KURUÇAY KÖY DERNEĞİ’NİN “11. OLAĞAN KONGRESİ” YAPILDI...

Kuruçay Köyü’nü Geliştirme, Geliştirme, Geliştirme, Güzelleştirme, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 11. Olağan Genel Kurulu 12 Mart Pazar günü yapıldı.

 

 Şuayip YAMAN

 

Kongreye; AK Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleri, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Yönetim Kurulu üyeleri, Yıldırım Ahalisi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Kuruçay Mahallesi Muhtarı Mükremin Öztürk,  Ovacık Mahallesi Muhtarı Bayram Kesen, Ovacık Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (OVDER)  Başkanı Hamdi Güngör, Dağkalfat Köyü Kültür Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sami Özkan, Tahtayazı Köyü Dernek Başkanı Satılmış Çayır,Yaylak Köyü Dernek Başkanı Adem Ünlütürk, Kışlaçık Köyü Dernek Başkanı Mustafa Oruç, Sığırlıhacı Köyü Dernek Başkanı Veli Bağcı, Yıldırım Aydoğan Köyü Dernek Başkanı Selahattin Erdoğan, Kızılören Köyü Dernek Başkanı Alaaddin Arslan, Nusratlar Köyü Dernek Başkanı Kadir Karataş, Camili Köyü Dernek Başkanı Ömer Uyar, Yenice Köyü Dernek Başkanı Ali Abadan, Karataş Köyü Dernek Başkanı Hayri Yılmaz, Belediye eski Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya katıldılar.

Divan Başkanlığına Hamdi Güngör, Divan Katip Üyeliklerine Kemalettin Çayır ve Sami Özkan seçildiler.

Dernek Başkanı Recep Taş, Dernek faaliyetleri ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Derneğimizin 11.Olağan Genel Kurul Toplantısı münasebetiyle yine burada ve bir arada bulunuyoruz. 
           
Bizlere bu güzel tabloyu yaşattığı için yüce Allah’a sonsuz şükranlarımızı sunarken, toplantımızı onurlandırdığınız için siz değerli dostlarımıza hoş geldiniz diyor, yönetim kurulumuz ve şahsım adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
Kıymetli dostlar, Bilindiği üzere, bu güne kadar gerçekleştirmiş bulunduğumuz 11 Olağan, 4 Olağanüstü genel kurul toplantılarımızda da büyük bir katılım ve mensuplarımızın olağanüstü ilgi ve alakası içinde geçti. 
          
Daha öncekilerde olduğu gibi 11. Olağan Genel Kurulumuzun da yine coşkulu bir atmosferde cereyan edip, dostların kucaklaşmasını ve yeni dostluklarında filizlenmesine zemin hazırlayacağını umuyorum. 

Bu itibarla, sizlerle bir ve beraber olmaktan ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade ederek daha sözlerimin başında gelecek günlerin köyümüz ve köylümüze, genelde Türk ve İslam dünyasının birlik ve dirliğine vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum. 
 
Derneğimiz kurulduğundan itibaren büyük ve önemli işler başardığını takdir edersiniz. Onlar artık geçmişte kaldı. Bugün yeni şeyler söylemek lazım diyerek 2014-2017 yılları içerisinde yaptığımız faaliyetlerle ilgili olarak sizleri bilgilendirmek isterim.
 
•    Dernek binamız ve Camimiz başta olmak üzere köyün girişleri ile birlikte 4 merkezde olmak üzere 21 güvenlik kamera ve kayıt sistemini koydurduk. Bu sayede Köyümüzün giriş ve çıkışları ile birlikte konağımız ve camimiz bir ölçüde güvenlik şemsiyesi ile koruma altına alınmış oldu.

•    Yine Köyümüzde ihtiyaç olan iki kişilik morgu hizmete sokarak bir eksikliği tamamladık.

•     Geride kalan iki yılda Ramazan Bayramlarında tüm mensuplarımızla birlikte kahvaltı da buluşarak eski geleneklerimizden olan bayram sabahı toplu yemek âdetini yeniden canlandırdık.

•     Camimizin arızalı olan ısıtma sistemini tamir ettirdik. Ayrıca temizlik sarf malzemeleri ile birlikte çim biçme makinesi de alarak hizmete sunduk.

•     Köy Konağımızın su abone işlerini yaptırdık.

•     Toplu mesaj sistemini aktif olarak kullanarak iyi günde kötü günde mensuplarımız arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdık.

•     Son iki yılda köyümüzün fotoğrafı ile hazırlanmış takvimlerimizle her mensubumuzun duvarının süslenmesini sağladık.

•     Manevi büyüğümüz Müderris Hacı Ahmet Efendi’nin tanıtıcı broşürlerini bastırıp tüm mensuplarımıza dağıtarak yakın geçmişimize ışık tuttuk.

•     Yine hayırsever bir kardeşimiz olan Ali Özer’in fedakârlığı ile temin edilen fayans malzemeleri binamızın ikinci katındaki salonda yapılacak düzenleme de kullanılmak üzere binamıza getirilmiş olup, bakım ve onarımın yapılabilmesi için uygun zaman beklenmektedir.  

Değerli kardeşlerim, sizleri bilgilendirme mahiyetinde bir konuyu paylaşmak isterim. 

“Aktepe’de Tekrar Taş Ocağı Kurulmak İsteniyor”

Bunlardan birincisi Aktepe de MYK Maden Petrol İnşaat Taahhüt Nakliye Sanayi Tekstil İthalat ve İhracat Limited Şirketi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi” projesi kapsamında taş ocağı kurma konusudur. 

Sizlerce de malum olduğu gibi 2012 yılından başlayarak iki firma tarafından sürekli olarak girişimler yapılmakta her defasında bir kayaya toslarcasına talepleri sonuçsuz kalsa da öyle görünüyor ki bu sevdalarından hiç vazgeçmeyecekler. 

Zira;

 2012 yılında MYK Maden Petrol İnş. Taah. Nak. San. Teks. İth. İhr. Ltd. Şti, 

2012 Yılında ise ETC Çevre Tek. Arıtma Sist. İnşaat Bilgisayar Dan. Hiz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından girişimler yapılmış, birinci firmanın talebi bu mekânda yapılan toplantı ile şiddetle reddedilmiş, daha sonra bazı dostlarımızın da gayretleri ile baskı altına alınmış, süreç ASKİ Teknik Komisyonu tarafından ikinci defa rapor konusu yapılarak reddedilmiştir. Adı geçen firma ilk rapor ile ikinci rapor arasındaki farklılığı yargıya taşımış yargıdan da eli boş dönmüştür. 
 
İkinci firmanın girişimleri toplumsal baskı sonucu yine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmiş konu kapanmıştı. 

Ne var ki geçtiğimiz günlerde ilk firma (MYK Maden Petrol İnş. Taah. Nak. San. Teks. İth. İhr. Ltd. Şti) yeniden girişimler başlatarak ÇED Süreci başlatmış muhtarımızla birlikte buna karşı da itirazda bulunarak konu hakkında yerel yöneticilerimiz bilgilendirilmiş, itiraz yazımız Ankara milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iletilmiş onlarında konuya müdahil olmaları bir ölçüde sağlanmış bulunulmaktadır. 

Bizimle beraber komşu köyümüz Mahmutoğlan Köy Derneği ve Muhtarlığı da aynı mahiyette itirazda bulunmuş bu girişime karşı müşterek bir mücadele halen sürdürülmektedir. Ancak Şunu belirtmek isterim ki, bu girişimlerinden de netice alamayacaklarına yüzde yüz inanmakla beraber hiçbir zaman da umutlarını kesmeyecek gibi görünmekteler. Bu itibarla gelecek nesillerin de aynı mücadeleyi vermeleri zaruri görünmektedir. 

“Orman Bakanlığı Köylüleri Mahkemeye Verecek”

İkinci olarak bilgilendirmek istediğim konu, Orman Bakanlığı ile ilgili..

Orman bakanlığı 2 B arazileri dışında kalan, bahçe olarak kullanılan arazi ve bahçelerin sahiplerini mahkemeye vererek tekrar bir teşebbüse girmemeleri için köylüye adeta bir zulüm yapıyor.

Ayrıca köylüler Su havzası olarak ayrılan ve hiçbir şey yapılamayan arazilere kümes bile yapamıyor.

Ülkemizde sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, köylülere yapılan bu muameleler huzuru kaçıran hadiselerdir. Siyasilerin buna bir çözüm bulması gerekiyor...

Geride kalan son iki yılda önemli uğraşlarımızdan birisini de kurucusu olup ve kuruluşundan beri başkanlığını yapmakta olduğum Çubuk Dernekler Federasyonu’ndaki görevimiz teşkil etmiştir. 

Ankara’mızda bulunan 25 ilçeye örnek olacak ölçüdeki ÇUBUK DERNEKLER FEDERASYONUMUZ, İlçemizdeki tüm güzel insanları bir çatı altına toplayarak milli birliğe katkı sunmuş,  Çubuk başta olmak üzere Akyurt ve Pursaklar İlçelerinde birliğin adresi ve sivil toplumun sesi olma özelliğini kazanmış bulunmaktadır. 

Bünyesinde 55’i Çubuk, 3’ü Akyurt, 2’si de Pursaklar İlçesi’ne bağlı 60 kardeş dernek ile onların saygıdeğer mensuplarıyla bir büyük kucaklaşmayı ve bütünleşmeyi başarmış ve çok sayıda hayırlı hizmete imza atmış bulunmaktayız.
 
Öte yandan kurucuları arasında yer aldığım, kısa bir süre önce de Çubuk İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın emekli olması nedeniyle başkanlığını üstlenmiş olduğum Çubuk Suffa Eğitim ve Kültür Derneği’nden de bahsetmek isterim. 

Çubuk ilçesinde büyük ihtiyaç olan, mülkiyeti Diyanet İşleri Başkanlığına ait olacak, Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu inşası için kurulan bu derneğimiz,  Ankara Bulvarı’nda, Yeni Şabanözü Kavşağı Pembe Köşk Düğün Salonu’nun hemen arkasında 250 yatak kapasiteli, bünyesinde 500 kişilik konferans salonu olan 10 katlı muhteşem bir eserin yapımını sürdürmektedir. 

2016 Yılı sonu itibariyle betonarme kısmı tamamlamış bu inşaatımızın diğer işleri için yoğun bir faaliyet içinde olduğumuzu ve bu konuda tüm hayırsever dostlarımızı beklediğimizi sizlerle paylaşmak isterim. 

Bir Kuruçaylı olarak Kuruçay Köyü Derneği dışında bu iki saygın kuruluşun da başkanlığını yapmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim.
 
Kıymetli kardeşlerim. Bu kongre ile seçilecek yeni dernek yönetim kurulumuzu önemli hizmetler beklemektedir. Bunlara örnek göstermek gerekirse; 

•    Hayırsever köylülerimizin bağışladığı ancak tapu kayıtları bulunmayan bu binamızın tapusunu alabilmek ve köyde yapılacak imar planında dernek binamızın ön planda tutulmasını sağlamak üzere binanın olduğu yerdeki hisse sahibi değerli kardeşlerimizden hisselerini alarak tapu kayıtlarının derneğimiz adına işlenmesi gerekmektedir.

•     Yine binamızın artık çürümeye yüz tutmuş pencere kayıtlarının PVC ile değiştirilmesi gerekmektedir. Ancak bunun için ciddi anlamda paraya ihtiyaç duyulmaktadır.

•    Bir başka hizmet ise Köylümüzün medarı iftiharı ve ebedi değeri olan Hacı Ahmet Efendi’nin şanına yakışır bir türbe inşası ile koruma altına alınması gerekmektedir. Bu konuda hazırlanacak projeyi Ankara Büyükşehir ve Çubuk Belediyesi’nin katkıları ile asgari bir maliyetle hayata geçirmek mümkün görülmektedir.

•    Yukarıda belirtilen işlerin yanında Köy müzemizin yeni bir anlayışla düzenlenmesinde zaruret bulunmaktadır. Zira bu müzemsi yerimizde Paha biçilmez değerde malzemelerimiz bulunmaktadır.

Bu itibarla,  mevcut hizmetlerimizin korunması ve muhafazası ile yeni hizmetlerin hayata geçirilmesi birliğimizin ve beraberliğimizin devamı ve yardımlaşma duygumuzun kesilmeden sürdürülmesi ile mümkün görülmektedir.  O nedenle yeni seçilecek arkadaşlarımıza Allah’tan yardım, hepimizden de destek verilmesini diliyorum” 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “
Aktepe’nin kalker oranı oldukça yüksek. 

Diğer kalkerler asfaltla karıştırıldığı zaman asfalttan 3 yılda kayboluyor. 

Ama Aktepe’de ki kalker ise bunlara nazaran daha dayanıklı ve kaliteli.. Asfaltta  15 yıl yakın bir süre kalabiliyor.. Buradaki kalkerin bazaltı da yüksek..  

Böyle bir tesisin (taş ocağı) kurulmasını ve su kaybolmasını kabul edemeyiz. Konuyla ilgili olarak ASKİ ve Büyükşehir belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor.

ASKİ taş Ocağı Şirketi’nin teklifini kabul etmemiş, reddetmiştir. Taş ocağının kurulmaması için kesinlikle direneceğiz. 

Taş ocağının kurulması; Doğal hayatın ve suyun ve meyveciliğin bitmesi demektir. Buna inşallah izin vermeyeceğiz. İş makinelerinin altına yatarım.  

Müderris Hacı Ahmet Efendi’nin türbesinin yapılacağı yer, 100-150 yıl önce öğrencilerin öğrenimini gördüğü yer. Böyle bir eserin ilçeye kazandırılmasını düşünüyorum
  
Orman ile ilgili sıkıntıya gelince. 2 B niteliğinin korunması için, Çubuk Orman Şefliği, Orman Bölge Müdürlüğü, nezdinde girişimde bulunduk.
İnsanlar yıllarca burada üretim yapmışlar. İnsanlar kendi isteği ile bu arazilerden çekilecekler ki ve bir cezai müeyyide ile karşılaşmasınlar.

Kuruçay köyü bizden yeterli bir hizmet aldı mı? Tartışılabilir.

Yeni mahalle olan köyler önce Köy Hizmetlerinden, sonra da KÖYDES kapsamında farklı olarak az hizmet almaya başladı.

6360 sayılı KÖYDES’ den aldığı hizmetleri tabii ki şimdilerde alamadı.

Bu nedenle Belediyeler Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle ileride hizmet alabilecek. Diğer 48 köyümüzde bundan yararlanacak...”

AK Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, “16 Nisan’da bir “referandum” yaşayacağız. AK Parti olarak sahadayız. İlçedeki sivil toplum ve dernek ziyaretlerimiz devam ediyor. Neden ‘Evet’ diyeceğiz. Bunları açıklayacağım. 

Avrupa’daki çalışmalarımız engellenmek isteniyor. Dün bir bakanımızın engellenmesi Avrupa’nın demokrasi tarihinde kara bir leke ve gece idi. Uluslar arası Hukuk’ta büyükelçilik, başkonsolosluk bir ülke veya vatan parçasıdır. Sayın Bakanımızın Türk seçmenlerle buluşmasının engellenmesini esefle kınıyorum.

Referandum sonrası Avrupa’da “Güvenilen ve Güçlenen” bir ülke olacağız.  

Ülke büyüdükçe engellemeler de oluyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi de bunlardan biridir. 

PKK’nın, FETÖ’nün ve Daeş’in girişimleri de bunlardan bazılarıdır.

Büyüyen ve güçlenen bir ülkeyi engellemek, zayıflatmak istiyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hiçbir zaman bir zaman rejim değişikliği değildir. Anayasa’nın 1,2,3 ve 4. maddeleri kesinlikle değişmeyecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “rejim değişikliği ile ilgili bir durum olursa buna ilk karşı çıkan ben olacağım” demiştir.

15 yıllık AK Parti iktidarında Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir anlaşmazlık, bir uyuşmazlık olmamıştır. 

Ama Bülent Ecevit’in Başbakanlığı ve Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı döneminde bir uyuşma ve anlaşma olmamıştır.

Tek adamlık söz konusu olabilir, ama burada (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) bir sistem söz konusudur. 

Başbakanımız Binali Yıldırım, “Erdoğan için değil, her doğan için” demiştir.  Bunu denetleyecek olan da vatandaşlardır.

Cumhurbaşkanı Meclis ve yargı yoluyla denetime tabidir.

Cumhurbaşkanına KHK (Kanun Hükmünde Kararname) çıkarma yetkisi veriliyor.

Çubuk İlçesi olarak 3 Kasım 2002’den beri AK Parti’ye en büyük oyu verdik.

Çubuk’un en yüksek oy oranıyla “Evet” oyu vermesini ve referandumun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü ülke menfaati söz konusu...”

***
Kuruçay Köyü Derneği Faaliyet Raporu’nun dernek başkanı recep taş tarafından okunmasının ardından, Mali Rapor, Denetim Kurulu Raporu ve Tahmini Bütçe de ayrı ayrı okunarak Genel Kurulca ibra edildi.

Seçimlere geçildi, tek listenin oylandığı seçimde:

Recep Taş başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine; Abdulkadir Tohumcu (1.As Başkan), Ercan Erdoğan (Muhasip), Hasan Hüseyin Sarı (Genel Sekreter), Lütfi Kabakoz (Üye), Emin Erkoç (Üye), Harun Can (Üye),

Denetim Kurulu üyeliklerine ise;  Necati Çakır, Recep Konukman, Mutlu Armutçu seçildiler. 

Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Kongre sonrası birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

dscn0518.jpg

dscn0442-vert.jpgdscn0498-vert1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.