Kurbantepe'de 40 Kişi İstihdam Edilecek

Kurbantepe'de 40 Kişi İstihdam Edilecek

Kurbantepe'de bulunan belediyeye ait atıl vaziyetteki binanın Sosyal Hizmetlere devredilmesi ile tadilatı yapılan bina toplum merkezi olarak kullanılacak.

Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neriman Koca, Kurbantepe tesislerinin çok amaçlı olarak kullanılacağını söyledi.

-YAKLAŞIK 40 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK-

Neriman Koca, yaklaşık 40 kişinin istihdam edileceği merkezde yaşısından, gencine, özürlüsünden, çocuğuna kadar herkesin hizmet alacağı bir kompleks olarak tasarlanacak tesisin yaklaşık bir ay sonra hizmete gireceği müjdesini verdi.

Kurbantepe tesislerinin Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü bünyesinde bölgedeki risk grubundaki vatandaşların eğitilmesi ile ilgili hizmet vereceğini söyleyen Neriman Koca, vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebileceği, sosyal hizmetlerin özürlü, yaşlı, kadın ve çocuk gibi hizmetlerden yararlanabileceği hizmet birimi olarak tasarlandığını belirtti. Artık sosyal hizmetlerden faydalanmak için Ankara'ya gidilmeyeceğini ve vatandaşların tüm ihtiyaçlarını Kurbantepe'de açılacak ilçe müdürlüğünde giderebileceğini vurgulayan Koca, sözlerine şöyle devam etti:

''Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Çubuk'ta Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'nün açılmasını istedi. Bizde bu konuda çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımız sosyal hizmetlerden yararlanmak için bundan sonra Ankara'ya gelmeyecekler. Tüm işlemleri buradan halledecekler. Burasını böyle çok kapsamlı olarak düşünüyoruz. Burada bizim inşaat işimiz bitti. Tefrişatı ve personel ataması kaldı. İnşallah bir ay içerisinde personel ataması ve tefrişatını hazırladığımızda hizmete girecek. Hizmete girdiğinde yaşlılar terapi merkezi, özürlü gündüz bakım yeri, çocuk kreşi, yaşlı terapi merkezi ve etüt merkezleri gibi birimler olacak'' diye konuştu.

Koca, açılacak merkezde sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı, psikolog, öğretmen gibi meslek gruplarının olacağını ve bunların dışında üniversite mezunu olanlar ek ders karşılığında da çalıştırıla bileceğini sözlerine ekledi.

-ANKARA'DA GÜNDÜZ YAŞLI BAKIM EVLERİ ARTIRILACAK

Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neriman Koca, Ankara'nın çok büyük bir kent olduğunu ve eşlerin karı koca birlikte çalıştığını söyleyerek, ailelerin yaşlılarını gündüz emanet edebilecekleri yerlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ankara'da bulunan huzur evlerinde 730 yaşlıya hizmet ettiklerini söyleyen Koca, ayrıca 210 yaşlının da sırada beklediğini vurgulayan Koca, son zamanlarda yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer hastalığında artış olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Maalesef Ankara çok büyük bir şehir ve eşler karı koca çalıştıkları için yaşlılara bakamıyorlar. Ayrıca yaşlılık hastalığı olarak bildiğimiz Alzheimer hastalığı aldı başını gidiyor. Yaşlıların güvenliği ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Bizde bununla ilgili bir çalışma yaptık. Ankara'da yaşlılara gündüz bakabileceğimiz bir yerler yapmaya başladık. Yaşlılarımıza aynı kreş gibi olacak, aileler sabah yaşlılarını bıraksınlar akşam alsınlar ve devletin himayesinde olduğunu bilsinler istiyoruz. Böylece huzur evine gelişleri de engelleyecektir. Yoğunluğu azaltarak sıraları ortadan kaldıracaktır''

-ÇUBUK'TA BELEDİYE TARAFINDAN BİR ÖRNEĞİ YAPILMIŞ-

Bu konuda yönetmeliklerin hazırlandığını kaydeden Koca, önümüzdeki Mart ayında Emek'te bir tane 'Yaşlı Gündüz Bakım Evi' açacaklarını ifade ederek, ''Mamak'ta bir tane 'Yaşlı Gündüz Bakım Evi' hizmet veriyor. Emek'te de bir tane açacağız. İnşallah Çubuk'ta da toplum merkezinin içerisinde açmayı düşünüyoruz. Ankara'da bunu yaygınlaştıracağız. Gerçi Çubuk'ta Belediye Başkanımız sayın Lokman Özden bir örneğini yapmış. Özellikle yaşlılar için kendisine buradan teşekkür ediyorum. Yaşlılar geliyorlar oturuyorlar, çaylarını içiyorlar, sohbetlerini ediyorlar, televizyonlarını izliyorlar. 'Kültür Evi' olarak açmış ve hizmet veriyor. Ancak bizim açacağımız daha kapsamlı olacak. Doktoru olacak ve sürekli gözetim altında olacaklar. Hemşiresi tansiyonunu ölçecek ve gerekiyorsa ilaçlarını içirecek. Psikologlar sorunlarını dinleyecek ve öğlen yemeklerini yiyecekler. Onlar için sürekli programlar yapılacak.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.