Kurbanlıklar Çubuk’tan

Kurbanlıklar Çubuk’tan

Ankara’nın kırmızı et ihtiyacının %40'nı sağlayan Çubuk ilçesi, bu sene kurbanlıkların %65 'ine talip.


Organize hayvancılık projesi ile hayvancılık sektöründe lider olma yoluna giden Ankara"nın parlayan yıldızı Çubuk, kurbanlık merkezi olmak istiyor. İlçe olarak hayvancılık sektöründe önemli bir konuma geldiklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Organize Hayvancılık projesinin hayata geçmesi ile Ankara"nın kurban satış ve kesim merkezi olmak istediklerini belirtti. Organize hayvancılık projesi kapsamında 35000 Büyükbaş hayvan üretimi yapılacağına değinen Başkan Tuğluca ilkel koşullarda üretim ve kesimin ortadan kalkacağını belirtti.

Hali hazırda çok sayıda çiftlik de açık ve kapalı ortamda üretim yapıldığına değinen Başkan Tuğluca, bu çiftliklerden kurbanlık alan vatandaşların ilçede bulunan tam kapasiteli, Avrupa standartlarında kesim yapan Entegre tesislerinde el değmeden hijyenik koşullarda kesim yapabileceklerini belirtti. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca gerekli şartları oluşturan bazı çiftlikler de geçici kesim yerlerinin de oluşturulacağını belirtti. Bu çiftliklerde sadece Kurban Bayramı için kesim ruhsatı verildiğini de sözlerine ekledi.

İlçede 90 esnafın bir araya gelerek oluşturduğu Entegre tesisin yetkilisi Mustafa Tunçel ilçeden kurbanlık alan herkesin bu hizmetten faydalanacağını belirtti. Kurban kesimi için ilçeye gelen vatandaşlara sabah erken saatlerde başlayan hizmet akşam geç saatlere kadar devam ediyor diye sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.