Kurbanlık devenin peşine düştüler

Kurbanlık devenin peşine düştüler

Çubuk'ta bir mahalleye yaptırılacak cami için bir hayırseverin kurban edeceği deve kesim anında kaçınca ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Çubuk'a bağlı Atatürk Mahallesi'nde yapımına başlanılan ve 5 Haziran Pazar günü de resmi temel atma töreni düzenlenecek Takva Camisi için hayırsever bir vatandaş tarafından deve kurban edilmek istendi. Konya'dan aldığı deveyi bağışlayan Mürsel Küçük, inşaat alanına getirdiği devenin kesim işlemine başladı. Boynuna aldığı bıçak darbesi sonrası ayağındaki zincirleri koparan deve kaçtı. Kan kaybeden deve, mahalle sakinlerinin uzun süren kovalamacasının ardından yakalanarak kesildi.

Yaklaşık yarım saatte kesilebilen deve, traktör vincine bağlanılarak römorka yüklendi.

Temel atma törenine hazırlık için devenin kesildiğini söyleyen Takva Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Özyürek, kesim sırasında küçük bir kaza atlattıklarını belirterek, "Allah kurbanımızı kabul etsin. İlçede ilk defa bir cami için deve kesiliyor. Bu nedenle deve kesme tecrübemiz olmadığı için kaza yaşandı. Deveyi traktöre bağlamıştık, zinciri kopardı ondan sonra da kaçtı. Fakat sonunda yakalanarak kesildi." diye konuştu.

Deve etinden kavurma yaparak misafirlere ikram edeceklerini anlatan Özyürek, temel atma törenine tüm ilçe halkını davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.