KURBANLIK BİZİM İŞİMİZ

KURBANLIK BİZİM İŞİMİZ

Kurbanlık Alırken Nerede ve Nasıl Beslendiğine Dikkat Edin

-Kurbanlıkta kazma diş şartı

Kurban için yaylalardaki hayvanlarını indirerek ahırlarda 5 aylık süreyle besiye koyduklarını söyleyen İbrahim Çelik Besi Çiftliği Sahibi Veysel Çelik, “Kurbanlık olacak büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurmuş ve ortadaki kazma dişini atmış olması gerekiyor. Büyükbaş hayvanın iyi bir kurbanlık, etinin lezzetli ve verimli olması için 1,5 yaşına kadar yaylalarda beslenmesi ve son 2 ay kala arpa, kepek, yonca, saman ve mısır silajı gibi yemle iyi bir şekilde beslenmesi gerekiyor’’ dedi.

Bu sene kurbanlık fiyatlarının yüksek olacağını vurgulayan Veysel Çelik, ’’Biz bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olacağını düşünüyoruz. Özellikle Kurban Bayramına yakın günlerde fiyatlar yükselecek. Bu nedenle vatandaşlarımızın acele etmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Bizim tavsiyemiz şimdiden kurbanlıklarını almalarıdır. Örneğin bizden kurbanlık alan müşterilerimiz şimdi kurbanlıklarını ayırdıkları zaman biz bayram günü kadar kurbanlıklara baktığımız gibi kuranları keserek et paket olarak da teslim ediyoruz” diye konuştu.

-Kurbanlık Bizim İşimiz

Sattıkları kurbanlıkları kesmek için ahırlarının yanında mini bir mezbahana kurduklarını anlatan Veysel Çelik, "Biz tüm hazırlıklarımız yaptık. Bu sene de mezbaha usulü kesimhanemiz olacak. Müşterilerimizin gayet memnun edecek bir şekilde kurbanlıklarını kesip paket haline getirip göndereceğiz. Ayrıca bizden kurban alan tüm müşterilerimize burada sabah kahvaltısı, kavurma et ve çay servisimiz oluyor. Bizden kurban alan tüm müşterilerimiz kazançlı ve memnun olacaklar" dedi.  

 

İbrahim Çelik Besi Çiftliği

Veysel Çelik –İbrahim Çelik

Atatürk Mahallesi Ülkü Caddesi No:106 Çubuk-Ankara

Tel: 0533 613 87 68 – 0532 632 35 21

kurbanlik6-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum