Kurban Bayramı bıçakçıların yüzünü güldürdü

Kurban Bayramı bıçakçıların yüzünü güldürdü

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicisi ve satıcılarının yüzü gülüyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicisi ve satıcılarının yüzü gülüyor.

Kurbanını kesmek için bıçak alan ve bileten vatandaşlar, bıçak bileyicilerinin yüzünü güldürüyor. Çubuk'un Yavuz Selim Mahallesi'nde 20 yıldır bıçak bileyiciliği ve satıcılığı yapan 41 yaşındaki İsmail Ertuğrul, Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile işlerinin yoğunlaştığını söyledi.

Bıçak bileme makinesini,  geleneksel yöntem ile teknolojiyi harmanlayarak tasarladığını anlatan Ertuğrul, vatandaşlardan bu işi son güne bırakmamalarını istedi.

İşini severek yaptığını vurgulayan Ertuğrul, bir bıçağın özenle bilenmesi için en az 5 dakika işleme tabi tutulması gerektiğini kaydetti.

Bıçak bileme fiyatlarına bu yıl zam yapmak zorunda kaldıklarını aktaran Ertuğrul, ''Bir bıçağa yaklaşık 5-15 dakika uğraşıyorum. Suyun içerisinde döndürüyoruz çarklarımızı ama bilediğimiz bıçaklarda uzun süre keskinliğini koruyor. Makinelerin hepsi kendi imalatım. Yaklaşık 4 senedir zam yapmıyorduk, bu yıl zam yapmak zorunda kaldık. Geçen yıl bıçakları 2 liraya bilerken, bu yıl 2,5  lira  yaptık. Baltalar için de 4 lira alıyorum. Çok şükür işimiz yoğun oluyor. Bu nedenle gece geç vakitlere kadar çalışmak zorunda kalıyoruz'' dedi.

Geleneksel yöntemlerle ve bıçağın ucunu yakmadan bilediği için her yıl bıçaklarını Ertuğrul ustaya bileylediğini aktaran müşterilerden Fatih Tekaüt ise, bıçak biletmenin önemine işaret ederek, ''Yaklaşık 10 senedir ben bu arkadaşa bıçaklarımı bileyletiyorum. Başka yerlerde yaptırdığımda bıçakların ortalarında, uçlarında veya yanlarında yanık oluşuyordu'' diye konuştu.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/kurban_bayrami_bicakcilarin_yuzunu_guldurdu-1436581

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.