Kur'an'ın gölgesindeki 15 yıla muhteşem final

Kur'an'ın gölgesindeki 15 yıla muhteşem final

Yazar Mustafa İslamoğlu'nun 15 yıldır sürdürdüğü tefsir derslerinin sonuncusunu izlemek için yurtiçi ve yurtdışından binlerce kişi İstanbul Gösteri Merkezi'ne akın etti.

Kur'an'ın gölgesindeki 15 yıla muhteşem final
Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği ve Mustafa İslamoğlu'nun 525. dersini vereceği programı izlemek için yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce Kur'an dostu, İstanbul Gösteri Merkezi'ni doldurdu. Binlerce kişi de salon dışında kaldı.

Yazar Mustafa İslamoğlu'nun bundan 15 yıl önce Fatih'te mütevazi bir şekilde başladığı Tevsir Dersleri'ne görkemli bir final programı ile son noktayı koydu. Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği ve İslamoğlu'nun 'Hitamuhu Misk' adı verilen 525. dersini vereceği programı izlemek için yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce Kur'an dostu, İstanbul Gösteri Merkezi'ne akın etti. Salonda oturacak yer kalmayınca çok sayıda vatandaş Mustafa İslamoğlu'nun son 'Tefsir Dersi'ni salon dışından izlemek zorunda kaldı.

Doç. Dr. Fatih Çollak'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, Akabe Vakfı Genel Müdürü Hasan Hafzoğlu ile Mustafa İslamoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti. İslamoğlu'nun son 'Tefsir Dersi' programına, AK Parti Milletvekilleri Recep Koral, Mustafa Demir, TGTV Başkanı Av. Necati Ceylan, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hamza Türkmen, Merve Kavakçı'nın da aralarında bulunuduğu çok sayıda edebiyatçı ve yazar katıldı.

KLAVUZUNUZ KUR'AN OLMALIDIR

İslamoğlu, kendisini dinlemek için gelen binlerce kişiye Kur'an'daki 'Nas Suresi'ni tefsir ederek hitap etti. İslamoğlu insanları Allah'ın ipi olarak nitelindirdiği Kur'an yolunda ilerlemeye davet ederek, 'O yol peşinden koşanları dosdoğru cennete çıkarır. Müslümanların klavuzu Kur'an olmalıdır' dedi. İslamoğlu, indiriliş maksadıyla özne olan Kur'an'ın nesne haline getirilmeye çalışıldığını vurgulayarak bu durumda isanların da nesneleşeceğini ifade etti.

Akabe Vakfı Genel Müdürü Hasan Hafızoğlu'da konuşmasında vakfın 15 yıldır sürdürdüğü eğitim ve yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akabe Vakfı'nın her türlü zorluğa rağmen İslamoğlu ile başladığı tefsir derslerini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü anlatan Hafızoğlu, 'Tefsir programımız burada son bulmadı. Bunu sadece küçük bir mola olarak kabul edin. İnşallah yeniden ve daha teferruatlı bir şekilde derslerimize başlayacağız' dedi.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.