Kuran’ı Kerim meali bilgi yarışmasının ödülleri verildi

Kuran’ı Kerim meali bilgi yarışmasının ödülleri verildi

Kuran’ı Kerim meali bilgi yarışmasının Türkiye 6’ıncısı ve Ankara 1’cisi Çubuk’tan

Türkiye çapında düzenlenen Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sınavında dereceye girenler belirlenirken, ödüllerini Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan verdi.

Türkiye çapında düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın 2'incisi olan Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması sınavında derece girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ve Asya Eğitim Kurumları'nın ortaklaşa düzenlediği yarışmanın sonuçlarının belirlendiğini söyleyen Çubuk Din Kültürü Öğretmenleri Eş Zümre Başkanı Bünyamin Aktaş, yarışmada Türkiye 6’ıncısının ve Ankara 1’cisinin Çubuklu öğrenci olduğunu belirtti.

Yarışmaya Çubuk'tan 622 kişinin katıldığını hatırlatan Aktaş,’’ Ankara çapında 11 bine yakın katılımın olduğu yarışmaya Çubuk'tan 622 vatandaşımızın ve öğrencimiz katılmıştı. İlçemizde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin organizasyonu, hamiyetperver esnaflarımızın, ilçe müftülüğümüzün ve öğretmenlerimizin katkıları ile katılımın yoğun olduğu başarılı bir yarışma gerçekleştirildi.  İlçemizden katılan öğrencilerden A kategorisinde Sümeyye Arslan Türkiye altıncısı, Ankara birincisi ve Çubuk birincisi, Zeynep Esra Güner Ankara ikincisi ve Çubuk ikincisi, Zehra Arslan ise Çubuk üçüncüsü ve Ankara beşincisi oldu. B kategorisinde ise Çubuk Lisesi öğrencilerinden Hilal Tüter birinci, Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Ayşegül Ay ikinci ve Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Tuğba Tenbel’de üçüncüsü oldu ’’ dedi.

Çubuk ilçesi olarak ilave teşvik ödüllerinin konulduğu yarışmanın ödül töreni Mamak Belediyesi Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Yarışmada dereceye girenlere Çubuk esnafları tarafından çeşitli ödüller armağan edilirken, yarışmacılar ödüllerini törenine katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’dan aldılar.   

Mamak Belediyesi Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde konuşan Acehan, yarışmaya katılan herkesi gönülden kutladığını söyledi. İlçelerinde bu tür organizasyonlara bundan sonra çok daha fazla önem vereceklerini ifade eden Acehan,’’Ben bu organizasyonu düzenleyen herkesi tebrik ediyorum. Gerçektende burada çok güzel bir tablo var. Küçük büyük herkes yarışmaya katılmış ve çok güzel başarılar elde edilmiş. Yarışmaya katılan herkesi kazansın kazanmasın gönülden tebrik ediyorum. Çünkü bu yarışmaya katılan herkes kazandı. Biz bundan sonra daha çok bu tür organizasyonlara destek vereceğiz ve düzenlenmesi noktasında da değerli hocalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışacağız’’diye konuştu.   

kurani-kerim-meali-bilgi-yarismasi-odulleri-verildi..doc.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.