Kur’an okumayı öğrenmemiz şart mı?

Kur’an okumayı öğrenmemiz şart mı?

Bu soruyu daha rahat anlayabilmek için şöyle de sormak mümkün: Askerdesiniz ve ailenizden mektup gelmiş. Okumanız şart mı?

Öğrencisiniz, bir devlet başkanından sizin adınıza, size hitap eden bir mektup gelmiş. "Canım başkası okusun!" der misiniz? Alemlerin Rabb'i olan Cenab-ı Hak, bir lutuf eseri olarak kullarıyla konuşmuş ve onlara kitaplar göndermiş. O da yetmemiş, izah etmesi ve yaşantısıyla da bize bir örnek olması için peygamberler göndermiş. Bazı vaatlerde ve uyarılarda bulunmuş, tâ ki insanoğlu imtihanını başarıyla verebilsin. Kur'an, sonuçta bizi Cennet'e ulaştırıp, Cehennem'den koruyan merhamet ve şefkat dolu bir kitaptır.

Zatını kavrayamayacağımız ama isim ve sıfatların tecellilerini kâinatta mutlaka bulmamız gereken Yüce Allah'ımızın bizi muhatap kabul edip bir mektup göndermesi eşsiz bir güzelliktir. Kur'an'ı okurken, insan bir noktaya gelir ki, Cenab- ı Hak'la konuşur gibi olur. Ayetler bizzat O'na ait olduğu için ağızdan çıkan her kelime onun emir, müjde ve yasaklarının yeniden canlanmasına vesile olur. Her bir kelimeye karşılık olarak yaratılan güzel ruhlar ve melekler hadislerin ifadesiyle kıyamete kadar o güzel kelimeyi zikreder ve sahibine sürekli sevap yazılır.

KEKELEYEREK OKUYORUM!

Kur'an'ı okurken "kekeliyorum, çat pat okuyorum'' diyorsanız bakın Allah Resulu (sas) sizi nasıl müjdeliyor: "Kur'an mahir olan (hıfzını ve okuyuşunu güzel yapan) Sefere denilen kerim ve muti meleklerle beraber olacaktır. Kur'an'ı kekeleyerek okuyana iki sevap vardır.'' Yine Peygamber Efendimiz bizlerin öğrenme çabamıza büyük önem veriyor ve şöyle buyuruyor: ''Bir grup, Allah'ın kitabını okuyup ondan ders almak üzere Allah'ın evlerinden birinde bir araya gelecek olsalar, mutlaka üzerlerine sekine iner ve onları Allah'ın rahmeti bürür. Melekler de kanatlarıyla sararlar. Allah onları yanında bulunan yüce cemaatte anar.''
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.