Kuran okuma seferberliğinde karne sevinci

Kuran okuma seferberliğinde karne sevinci

Çubuk ilçesinde bağlı Yukarı Çavundur Mahallesi’nde başlatılan ‘Kuran’ı Kerim Okuma Seferberliği’ projesi kapsamında kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Kuran’ı Kerim Okuma Seferberliği’ kapsamında mahalledeki kadın, çocuk ve erkeklere yönelik Kuran’ı Kerim eğitimi verildi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda 50 kursiyere sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İl Müftülüğü İl Murakıbı Veysel Boysal ve Dernek Başkanı Osman Şahbudak tarafından verildi.

Kursa katılan kursiyerlere teşekkür eden Aslan, mahallelinin yaptığının örnek bir çalışma olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

‘’Mahallemizde derneğin ve vatandaşların talepleri doğrultusunda başlatılan ‘Kuran’ı Kerim Okuma Seferberliği'ne 50’iye yakın vatandaşımız katıldı. Halk Eğitim Merkezin destekleriyle buradaki din görevlisi arkadaşlarımız tarafından verilen eğitime ilginin büyük olması bizleri de son derece mutlu etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıdır; halkın isteklerinin hiç bekletilmeden ve hemen yerine getirilmesidir. Bizde Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatları ve görevimiz gereği sizlerin isteklerinizi yerinize getirdik. Bu mahallemizde bir çok kursu bu kapsamda açtık. Her alanda eğitimin verildiği bu mahallemiz ilçemizde örnek bir mahalledir. Gençlerimizle birlikte büyüklerimizde öğrenmenin ve eğitimin yaşı olmadığını vurgulayarak bu kursa geldiler. Bu günde sertifikalarını alıyorlar. Ben kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum.’’

Daha sonra konuşan İl Müftülüğü İl Murakıbı Veysel Soysal’da, Kuran’ı Kerim öğrenmenin ve okumanın önemini işaret etti. Küçük yaşta Kuran öğrenmenin daha kolay olacağını kaydeden Boysal, ‘’Herhangi bir sebeple küçük yaşta öğrenilmediyse bu da dünyanın sonu değil, her yaşta ölene kadar insan öğrenmek için gayret göstermeli ve okumalıdır. Biz burada en güzel şekilde bu gayreti gördük’’ diye konuştu.      

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak ise, mahallelerinde tarımdan hayvancılığa, okuma yazmadan ilmi kurslara her alanda eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının beşikten mezara kadar eğitimi bırakmamak olduğunu kaydeden Şahbudak, bu nedenle köylerinde kadınlara, erkeklere ve gençlere yönelik eğitim sınıfları oluşturduklarını belirtti.

Konuşmaların sonunda kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.

dsc07995-vert1.jpgdsc08018-vert2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.