KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE MEDYA OKUR-YAZARLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE MEDYA OKUR-YAZARLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

Çubuk Belediyesi Basın Merkezi ve Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde Gökçedere Kuran Kursu öğrencilerine ‘medya okur-yazarlığı’ eğitimi verildi.

Yaklaşık 70 öğrencinin katıldığı medya okur-yazarlığı korsunda medyanın bireyler üzerindeki etkisi ve yapılması gerekenler anlatıldı. Gökçedere Kuran Kursu eğitim salonunda yapılan eğitime konuşmacı olarak Çubuk Belediyesi Basın Merkezi Sorumlusu ve Belediye Başkanı Basın Danışmanı Hüseyin Yiğiner katıldı.

Seminerde Yiğiner, televizyon, sinema ve çeşitli yayınlarda seçici olunması gerektiğini ifade ederek, “Medyadaki olumsuz davranışlar kişiliklerinin oluşmasında kötü sonuçlar doğuruyor. Ne okuduğumuza ve ne izlediğimize dikkat etmeliyiz” dedi.

Özellikle sosyal medyanın bireyin çocukluk ve gençlik dönemlerine olumlu ya da olumsuz etkisinin yetişkinlik döneminde de iz bırakacağını hatırlatan Yiğiner, “Sağlıklı yetişkinler olmak için çevrenin bozucu etkiler yapan ortamından uzak durmak gerekir. Günümüzde radyo, televizyon, bilgisayar, akıllı telefonlar ve internet ortamı da bilinçli kullanılmadığında zararlı etkiler oluşturmaktadır. Medya eğitimi günlük yaşamımızda karşılaştığımız seyredip eğlendiğimiz TV programları, okuduğumuz dergiler, seyrettiğimiz filmler, takip ettiğimiz sosyal paylaşım sitelerini ve dinlediğimiz müzik üzerine odaklanır” diye konuştu.

Gençlere, facebook, twitter, gibi sosyal medya platformlarında paylaşımların sonuçları ile hukuki yaptırımlarını da anlatan Yiğiner, medyanın doğru algılanmasına ve kullanılmasına dikkat çekti.

‘Medya okur-yazarlığı’ eğitimin önemine dikkat çeken Gökçedere Kuran Kursu öğretim görevlilerinden Bahtiyar Aksu ise, “Çocuklarımıza bu yaşta bu eğitimlerin verilmesi bizce çok önemli ve yerinde bir hizmet olmuştur. Ben Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi ve Çubuk Belediyesi Basın Merkezi yetkililerine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonara da bu tip eğitimler devam eder” ifadelerini kullandı.

Kurs öğrencileri de eğitimin hem neşeli hem de çok verimli geçtiğini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.