Kur'an-ı Kerim öğrenen çocuklardan şehitler için hatim

Kur'an-ı Kerim öğrenen çocuklardan şehitler için hatim

Çubuk'ta öğrencilere yönelik düzenlenen yaz Kur'an kursunda eğitim gören çocuklar, demokrasi şehitleri için hatim indirerek dua etti.

Çubuk Müftülüğü tarafından açılan kursta Kur'an-ı Kerim öğrenen çocuklar ilk hatimlerini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ruhuna okudu.

İlçede bulunan Kur'an kurslarında öğrencilerin her birine dağıtılan Kur'an-ı Kerim sayfalarını okuyan minikler, ilk hatimlerini gerçekleştirirken hocalarıyla birlikte yaptıkları dualarla ülkenin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diledi.

Kurs öğrencileri hainlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişimine karşı canını hiçe sayarak direnenler Çubuk’ta bir kez daha dualarla anıldı. Hatim nedeniyle öğrencileri ve hocalarımı tebrik eden İlçe Müftüsü Bilal Kara, ilçe genelinde 9 bin 319 kursiyerin yaz Kur'an kurslarında eğitim aldığını söyledi.

Kara, "İlçemizde 82 Cami, 3 mescit ve 37 Kur'an kursumuzda, 9 bin 319 öğrencimiz yaz Kur'an kursunda eğitim aldı. Bu öğrencilerimizin büyük bir kısmı Kur'an-ı Kerim öğrendi ve ilk hatimlerini de şehitlerimiz in ruhlarına armağan ettiler. Allah kabul etsinler." ifadesini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'i ilk kez öğrendiğini belirten kursiyerlerden Talha Muslu ise "İlk hatmimizi şehitlerimizin ruhuna arman etmekten son derece mutluyuz. Bize bu kurslarda vatan ve millet sevgisi öğretildi. Biz de her duyarlı vatan evladı gibi ülkemiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.