Kur'an Bülbülü On Hafız Belgesini Aldı

Kur'an Bülbülü On Hafız Belgesini Aldı

Hafızlık eğitimini tamamlayan 10 Kur'an Kursu öğrencisi düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Çubuk Müftülüğü tarafından Cami-i Kebirde düzenlenen programda Merkez Gökçe Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 10 öğrenciye, hafızlık belgeleri verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu programda yeni hafızlar tekbirler eşliğinde karşılanırken, vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

hafizlar.jpg

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat burada yaptığı konuşmada, 1989 yılından bu yana Merkez Gökçe Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda 135 gencin hafızlık eğitimi aldığını bildirdi.

Canbolat, şunları kaydetti:

"Bugün manası, önemi, getirisi çok güzel olan bir gün yaşıyoruz. Yüce Allah'a, bize böyle güzel bir günü gösterdiği ve böyle bir cemiyeti bize bir daha gösterdiği için sonsuz hamdü senalar ediyoruz. Bu hafız yavrularımızın ailelerine, hocalarına ve onlara destekte bulunarak bugünlere gelmesini sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum."dedi.

Hafızların yetişmesinde yıllarca emek harcayan ve onlarca hafız yetiştiren Merkez Gökçe Kur'an Kursu öğreticisi Muammer Uzun ise şunları söyledi"  “Kuran öğrenmek ve öğretmek dünyada en hayırlı iştir. Bu gün bu çocuklarımız halkımızın maddi ve manevi destekleriyle okumalarını devam ediyorlar. Efendimiz (sav) bizlere ya öğrenen, ya öğreten, ya öğrenenleri destekleyen olmamızı tavsiye ediyor. Dördüncüsü olmayınız, helak olursunuz’ diye buyurur. Hafızlıklarını yapan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hafızlıklarına devam eden öğrencilerimize başarılar diliyor, maddi ve manevi desteğini bizden esirgemeyen halkımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise ilçelerinde hafızlık eğitimi alan gençlerin olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

hafiz-bsk.jpg

Konuşmaların ardından Yunus Demirhan, Abdulkadir Sivri, Ramazan Teke, Fatih Yıldırım, Mehmet Reçber, Mehmet Karadana, Bayram Ay, Engin Dos, Ömer Hırat ve Recep Göksu'ya hafızlık belgeleri verildi.

hafiz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.