Kredi borçlularına müjdeli haber

Kredi borçlularına müjdeli haber

Genel Müdür Hüseyin Aydın, takibe düşmüş 1 milyar 350 milyon liralık krediyi yeniden yapılandıracaklarını açıkladı

  Genel Müdür Hüseyin Aydın, takibe düşmüş 1 milyar 350 milyon liralık krediyi yeniden yapılandıracaklarını açıkladı.

  Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, güncel konularla ilgili açıklamalar yaptı. Bu kapsamda, 1 Nisan'dan itibaren takibe düşmüş toplam 1 milyar 350 milyon lira tutarında kurumsal ve bireysel krediyi yeniden yapılandıracaklarını söyledi. Aydın, “Toplam 57 bin kişiden alacağımız var. Bunların hepsi takibe düşmüş durumunda. Bunun yüzde 45'i stok olarak 2001 öncesinde intikal eden alacak” dedi.

  Aydın, ticari, KOBİ ve esnaf kredilerinden oluşan kurumsal ve ayrıca bireysel müşterilere ait alacağın ne kadarının tahsil edileceğiyle ilgili bir soruya karşılık ise şu yanıtı verdi:

BAŞARILI OLACAK

“Geçmişten gelen ve yaşlanmış olanlardan tahsilat yapmak biraz daha güç, ancak yeni takibe giden alacakların tahsilatında ciddi bir başarı elde edeceğimizi bekliyorum. Çünkü, taze ve aynı zamanda banka ile firma cebelleşmeyecek, karşılıklı uzlaşmayla yapılacak.” Aydın, bireysel ve kurumsal müşterilerle ilgili yapılandırmanın 1 Nisan-1 Temmuz döneminde uygulanacağını söyledi.

60 AY VADE YAPILACAK

  Aydın'ın verdiği bilgiye göre kurumsal müşteriler için 60 aya kadar vade verilecek. Ödemeler aylık, üç aylık ya da altı aylık taksitlerle yapabilecek. Temerrüt faizi alınmayacak. Bugünkü cari faiz 1 Temmuz'a kadar geçerli olacak. Bireysel müşterileri için de yine 60 aya kadar vadelendirme yapılacak. Konut kredilerinde vade 120 aya kadar çıkabilecek. Yapılandırılacak kredilerde faiz indirimi borcun eskiliğine göre kademeli olacak ve yüzde 50-20 arasında değişecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.