KPSS sonuçları açıklandı ama ya sonrası?

KPSS sonuçları açıklandı ama ya sonrası?

Ortaöğretim ve önlisans mezunların katıldığı KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Şimdi yerleştirme bekleyen herkesi bir heyecan sardı!

ÖSYM hemen her konuda olduğu gibi bu sınav sonuçlarının açıklanmasını da yüzüne gözüne bulaştırdı. Site sınav sonuçlarının resmen açıklanmasından ancak 24 saat sonra ağır aksak çalışmaya başladı.

Bundan bin beter şüphe ise Ak Parti iktidarının en hassas olduğu konuların başında gelen yerleştirmedeki torpil endişeleri. Birçok aday daha önceleri de sınavları girdiklerinden bahsederek, "nasıl olsa torpili olanlar yerleşecek ama yine de bir ümit" diyor.

Olayı birebir yaşayanlar, aradaki onlarca puan farka rağmen torpili olanların yerleştirildiğini iddia ediyorlar! Bu iddianın sadece bir iddiadan ibaret kalıp kalmadığını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yerleştirmelerin şeffafliği ve adaleti en az bizim olduğu kadar elbette iktidar sahiplerinin de görevi. Hele bugünlerde muhalefet ve adı büyük medyanın ellerindeki her fırsatı değerlendirerek sürekli iktidarın yolsuzluklarından dem vurduklarını asla unutmamak lazım!

Bu sınav sonuçlarından sonra yapılacak yerleştirmelerde bu konuda oluşacak en küçük bir şüphe elbette kamu vicdanını yaralayacak ve sırf adalet anlayışlarına güvendikleri için destekledikleri iktidarın adalet anlayışı hakkında büyük bir güvensizlik oluşturacaktır.

Habervakti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.