KÖYLÜLER YENİ OKÇULAR KÖPRÜSÜ’NÜ BEĞENMİYOR...

KÖYLÜLER YENİ OKÇULAR KÖPRÜSÜ’NÜ BEĞENMİYOR...

Okçular- Hacılar arasındaki (Demirtepe’nin dibindeki) eski Okçular Köprüsü’nün yerine yenisi yapılıyor. Ama eskisiyle alakası yok.

 Şuayip YAMAN

En önemlisi de köprünün konumu ile yol güzergâhı uyuşmuyor.

 

 Eski köprünün ayakları daha geniş, yeni köprü bunun yarısı kadar. Üstelik de kotu yüksek. Sular köprünün yanından yalayarak geçiyor.

 

Yukarı Çavundur ve Hacılar-Okçulardan gelen çaylar köprünün üzerinde bir yerde birleşerek altından akıyor iken şimdilerde kot yüksek olduğu için yanlarından bahçelere akıyor. Bu yüzden bahçelerin köprüye yakın yerleri sular altında. Yarın fazla su geldiğinde bahçeleri yine su basar.

 

Bir köylü, “Eski köprümüz daha iyi idi. Yeni köprünün kotu yüksek. Üstelik temeli de kırık. Yarın çaydan akan su fazlaştığı, yani sel geldiği zaman bu köprü oturur.

 

Biz bu köprüden öyle veya böyle geçeriz. Ama yabancı araçlar köprünün yanından virajı alamaz direk suya uçar. Çünkü köprünün güzergâhı (istikameti)  yanlış yapılmış...

 

Üstelik köprünün ağzı dar. Çok su geldiğinde sular bahçeleri basar..

 

Eski köprünün genişliği 10 m. idi

 

Bu köprünün yanında balık çiftliği olur, pirinç ekilir.”

 

Yine bir köylü Bu köprüden memnun değilim. Eskisi daha kullanışlı idi. Bu masraftan başka bir şey değil. Bolca demir kullanıyorlar. İyi güzel de kullanışlı olmayınca ne yapalım.”

okcular-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.