Köylü Pazarı Sıkı Denetimde

Köylü Pazarı Sıkı Denetimde

Köylülerin yetiştirdikleri ürünleri direkt tüketiciye ulaştırması bu sayede aile bütçesine katkı yapması amacıyla yaklaşık 200 yıl önce açıldığı bilinen Köylü Pazarı doğal beslenmek isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Çubuk Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürü’ne bağlı ekiplerin de sık sık denetlediği pazar, hem üreticilerini hem de alıcılarını mutlu ediyor.

Denetimlerin her hafta sabah saatlerinde yapıldığını söyleyen Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Denetim Ekibi Sorumlusu Bekir Kılıç, pazardan vatandaşların gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabileceklerini belirtti.

2img_4241.jpg

Denetimlerde özellikle tereyağları bir aparatla test ettiklerini anlatan Kılıç, “Tereyağın iç kısmına kadar girebilecek şekilde içersini görebilmemiz için şu şekilde içine bu aparatı yerleştiriyoruz. Daha sonra içinde ne olduğu buradan çıkıyor. Görmüş olduğunuz gibi herhangi bir karışım yok. Bu tamamen tereyağın kendisidir” diye konuştu.  

2img_4244.jpg

Küçükali Köyünde yetişen bal, Kuruçay’da yetişen meyveler, Kışlacıkta, Yukarı Çavunudur yaylalarında yetişen peynir, yağ gibi ürünler ilgi odağı oluyor. Küçükali’de balcılık yapan ailede bunlardan biri.

Arılarını eşiyle birlikte özenle yetiştirdiğini söyleyen Yüksel Koçak, “Bu kendimiz ürettiğimiz eşimizle birlikte yaptığımız organik bir baldır. Küçük Ali Köyünde yetiştirmekteyiz. Yani işimiz budur. Bu bal, 50 yıl önceki yetişen vatandaşımızın o organiğe hasret kaldığı bir baldır. Bu balın tadını tattıktan sonra bana hak vereceklerine inanıyorum. Eşim yapıyordu önceden ben sonradan eşime katıldım. Arıcının başı ondan başladı” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.