KOSGEB Çubuk'ta girişimcilere destek verecek

KOSGEB Çubuk'ta girişimcilere destek verecek

Çubuk Belediyesi ile KOSGEB arasında girişimcilere destek olmak amacıyla "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi protokolü imzalandı.

Çubuk Belediyesi ilçede ekonomiye destekolmak ve istihdam sorunun çözüm olmak amacıyla girişimcilere 'KOSGEB Destek Verecek, Çubuklu Üretecek' sloganıyla uygulamalı girişimcilik eğitimleri verecek. KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü destekleri ile yürütülecek proje kapsamında ilk etapta 30 kişinin katılacağı 70 saatlik eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının ilçede başta gençler ve kadınlar olmak üzere işsiz olan herkesi meslek sahibi yapabilmek olduğunu söyledi.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, girişimcilerin iş planı kavramı ile tanışıp başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak istediklerini ifade eden Acehan, "Bu kapsamda KOSGEB Siteler Müdürlüğümüz ile 70 saatlik bir eğitim çalışmamız olacak. Bu eğitime ilk etapta 30 kişinin katılması bekleniyor. 70 saatlik bir eğitimin sonucunda eğitime katılan vatandaşlarımız bu vereceğimiz sertifika ile bunlara aynı zamanda iş ve istihdam sahibi yapmayı düşünüyoruz. Yeni girişimcilerin iş yapabilmeleri adına 30 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si sıfır faizle 2 yıl ödemesiz, 2 yıldan sonra 2 yıl eşit taksitle ödemeli kredi verilecek. Amacımız burada tamamen girişimci gençlerimizi bir şekilde iş sahibi yapmaktır. Onlara iş istihdamı sağlamak, bizde Çubuk Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz" dedi.

KOSGEB Siteler Hizmet Müdürü Hacı Murat Elyürek ise KOSGEB olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde işbirliği yaptıklarını söyledi. Çubuk'ta iş sahibi olmak isteyen, kendi işini kurup, kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlara yönelik belediye ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Elyürek, katılmak isteyenlerin belediyeye başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Halen devam eden işletmelere yönelik de desteklerinin olduğunu söyleyen Elyürek, "Hali hazırda devam eden 5 işletmenin bir araya gelerek bir anonim şirket kurdukları zaman bu işletmelerimize yönelik 250 bin TL'si hibe olmak üzere geri kalan 500 bin TL'si sıfır faizli 24 ay geri ödemesiz, 2 yılda da 8 eşit taksitle ödenecek destek paketimiz var. Biz Sayın Belediye Başkanımız Tuncay Acehan Beyin isteği üzerine bu iki desteği de Çubuk'ta gişişimcilerimize inşallah kullandıracağız" dedi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.