Koro Şefi Cumhur Koca'dan Ziyaret

Koro Şefi Cumhur Koca'dan Ziyaret

Çubuk'ta Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında açılan yetenekli ve istekli ilköğretim öğrencilerine yönelik "Enstrüman Yapım Atölyesi"ni Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Dr. Cumhur Koca ziyaret e

 
Türkiye'de ilk defa kurulan "Teknoloji ve Tasarım Atölyesi" bünyesinde açılan "Enstrüman Yapım Atölyesi"ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Dr. Cumhur Koca, atölyenin açıldığını duyunca ziyaret etmek istediğini söyledi.
 
Enstrüman ustasının kolay yetişmediğini vurgulayan Koca, bu tarz bir atölyenin Türkiye'de ilk olduğunu kaydetti. Sanatçılar açısından kaliteli enstrümanların çok önemli olduğunu ifade eden Koca, "Kursu sanat anlamında öğrencilerin gelişmesi ve yetenekli hale gelmesi açından çok önemli görüyorum. Bana göre bir enstrümanın küçük ellerde şekillenmesi gerçekten çok önemli. İnşallah burada öğrendiklerini geliştirirler ve güzel sanatlara, konservatuarlara devam ederler. O zaman burada aldıkları eğitim çok daha anlamlı olur. Ben bu projeyi oluşturan değerli hocamız Ercan Akgün'ü tebrik ediyorum. İnşallah yurdumuzun dört bir yanına örnek olur" dedi.
 
Ziyaretten dolayı teşekkür eden Müzik öğretmeni Ercan Akgün de, açtıkları atölyede, öğrencilere, keman, klasik kemençe, kemençe, kontrbas, kabak kemane, tambur, gitar, bağlama gibi birçok müzik aletinin yapımını öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Bir dönem Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda enstrüman ustası olarak da görev yaptığını anlatan Akgün, deneyimlerini bundan sonra Çubuk'ta usta çırak ilişkisi içinde gençlere aktaracağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.