KORKULUKLAR YAPILDI

KORKULUKLAR YAPILDI

M.B. adlı çocuk 22 Temmuz 2014 Salı akşamı Teravih Namazı sonrası arkadaşları ile Hasan Bostan Camii Şerifi avlusunda oynarken korkuluğu veya emniyet şeridi olmayan ‘Kadınlar Tuvaleti’nin üzerinden düşerek kafasından yaralanmıştı..

 Şuayip YAMAN

M.B. adlı çocuk 22 Temmuz 2014 Salı akşamı Teravih Namazı sonrası arkadaşları ile Hasan Bostan Camii Şerifi avlusunda oynarken korkuluğu veya emniyet şeridi olmayan ‘Kadınlar Tuvaleti’nin üzerinden düşerek kafasından yaralanmıştı..

 Tabii ki, “Ateş düştüğü yeri yakar”. Aile çok üzgün ve “Biz yandık, Camii avlusundaki bayanlar tuvaletinin üzerinde koruyucu önlemler alınsın, başkalarının çocukları da düşmesin” diyorlardı. Ve korkulukların bir an önce yapılmasını istiyorlardı.

 13 yaşındaki M.B. arkadaşları ile oynarken korkuluğu olmayan (yüksekliği yaklaşık2 metre olan) tuvaletin üstünden yere düşmüş, oyun arkadaşları ile çevre sakinlerinin yardımıyla 112 Acil Ambulans ile Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’nin aciline kaldırılmış.. Tabii ki buradan da Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiş ve tedavisine başlanmıştı.

 

Çocuğun genel durumu şu anda iyi gibi görünüyor ama kontrolleri aralıksız devam ediyor. Çocuğun ailesi ise hala tedirgin...

 Allah iyilik versin. Tem eniğim Çocuğumuz, İnşallah iyi olur ve eski sağlıklı günlerine tekrar döner.

Camii Şerif’in arka girişinde ki merdivenlerin sağ tarafında demir korkuluk vardı. Zannedersem bir estetik görüntü, bir süs için yapılmıştı. Ama asıl korkuluk yapılması gereken Kadınlar Tuvaleti’nin üstü ve yan tarafları idi. Çünkü buralarda korkuluk yoktu. Büyükler bile dalgınlıkla buradan dengelerini kaybedip düşebilirlerdi.

 Kadınlar Tuvaleti’nin üzerinde korkuluk, emniyet şeridi ve ikaz (uyarı levhası) yoktu. Olsa bile kim görecek, kim riayet edecekti. Zaman zaman bu Camii’nin önünden geçerim. Burası sözde emniyetli ve çevresi kapalı olduğu için çocukların oyun için arayıp bulamadığı bir yerdi. Ama Camii’nin avlusunun içi de dışarıdan görüldüğü gibi emniyetli değildi.

 Kadınlar Tuvaleti’nin üstü ve yan tarafı korumasızdı. Allah esirgesin, bir başka gün de bir başkasının çocuğu da burada oynarken düşebilir. Camii’nin görevlileri Yalnız Camii’nin Kadınlar Tuvaleti’nin üzerine ve yan tarafına en kısa zamanda bir koruma bandı yapılması gerekir diye yetkilileri ikaz ederek, göreve davet eden “Başkaları da Yanmasın!” başlıklı bir yazı kaleme aldım.

 Yazı etkisini göstermiş olacak ki, olaydan birkaç gün sonra yetkililer Camii’nin arkasında bulunan Kadınlar Tuvaleti’nin üzerini ve çevresini kafes telle çevirmişler.

 

Ne diyelim, buna da şükür...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.