Konuklar Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Konuklar Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Çubuk’a 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Slovakya’nın Sabinov şehrinden gelen konuk öğrenci ve öğretmenler, ülkelerine geri dönerken, gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

Çubuk'un kardeş şehri Sabinov’dan23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak için gelen öğretmen, öğrenci ve belediye yetkililerinden oluşan heyet ilçeden ayrıldı. Kaldıkları sürede ilçedeki okulları, camileri, mesire alanlarını ve tarihi yerleri gezen heyet, en son gün Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’ni ve bünyesinde açılan ’Enstrüman Yapım Atölyesi’ni ziyaret ederek, öğretim görevlisi Ercan Akgün’den bilgi aldılar. Daha sonra Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Endüstri Meslek Lisesini ziyaret heyet, okul atölyelerinde uygulamalı derslere katıldılar. Sabinovlu öğretmenler, Hayri Arslan Meslek Lisesi’nde öğrencilerle birlikte kendi yörelerine has pasta ve börek yaptılar.

Yanlarında kaldıkları ailelerin çocukları ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından öğrencilerin ilçeden ayrılmalarında duygusal anlar yaşandı. Aileler bir hafta boyunca evlerinde misafir ettikleri öğrencilere sık sık sarılırken, gözyaşlarını tutamadılar.

Konuk öğrenciler ve heyet araçlarından defalarca inerek ailelerle vedalaştı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sergiledikleri halk oyunlarıyla herkesin büyük beğenisini kazanan öğrenciler konuk oldukları aileleri de memnun ederek ayrıldılar. Uğurlama töreninde gözyaşlarına hakim olamayan aileler, ’’Bu yıl ilk defa evimizde kardeş şehirden gelen öğrencileri misafir ediyoruz. Çok güzel bir hafta yaşadık, biz mutluyduk. Misafirlerimizde bize çok alışmışlardı. Başkanımız Lokman Özden Beye bizlere bu mutluluğunu yaşattığı için çok teşekkür ederiz. Bir hafta bizim açımızdan çok çabuk geçti’’ dediler.

Misafirlerine o kadar çok alıştıklarını söyleyen aileler, şimdi de ayrılmayı hiç istemediklerini ve ayrılığın çok zor geldiğini belirttiler. ’’Keşke birkaç gün daha kalma şansları olsaydı’’diye konuşan aileler, evlerine ilk geldiklerinde anlaşamayız diye çok çekindiklerini, ancak bekledikleri kadar zor olmadığını ve çabuk kaynaştıklarını anlattılar.

Konukları ülkelerine yolcu eden aileler, daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret ederek, yaşadıkları ilginç anıları anlattılar. Kendilerine bu duyguyu yaşatmalarından dolayı da teşekkür eden aileler, birde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.