Konferansa Yoğun İlgi

Konferansa Yoğun İlgi

Radyo Kervanın Düzenlemiş olduğu ve Prof.Dr.Mümtazer Türköne'nin Konuşmacı olarak katıldığı konferansa ilgi yoğundu.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif ERSOY Kültür
salonunda,radyo kervan tarafından düzenlenen konferansın
konuşmacısı Prof.DRr.Mümtazer TÜRKÖNE idi.Yoğun ilginin gösterildiği konferans
çok farklı siyasi ve felsefigörüş sahiplerini bir araya getirdi.

Gazi üniversitesi sosyoloji bölümü öğretim üyesi mümtazer türköne, “dünya ve türkiye"de güncel meseleler” konulu konuşmasında ülkemizin tartışmalı sıcak konularına girmemeye özellikle dikkat gösterdi.

 Zaman gazetesindeki köşesinden, asker-sivil ilişkileri, milli irade ve 22 temmuz seçim sonuçları, darbeci  statüko güçleri, devlet-din-millet barışı konularında “demokrasi ve hürriyet manifestosu” olarak tariflenen yazılarıyla öne çıkan mümtazer bey"in konuşmasında “cıs”lı konulardan uzak durması toplantıya katılanların dikkatlerinden kaçmadı.

 Mümtazer hoca, konuşmasında  “dünyada gerçek gücün ekonomi ve finans olduğunu, bu alanda en büyük mücadelenin amerika ile çin arasında geçtiğini, önümüzdeki otuz yılda bu iki ülkenin güçlerinin eşit hale geleceğini, çevremizde yaşanan ve  türkiye"yi etkileyen uluslararası ilişkilerin bu çerçevede okunması gerektiğini”   söyledi.

 Konuşmadan not edilen bazı özet cümleler şöyleydi:

 “Amerika ve çin için  gelecekteki en önemli ihtiyaç enerjidir. Dünya enerji kaynağının % 65"i orta doğu topraklarının altındadır. Amerika bir taraftan bu petrol kaynakları  üzerinde askeri ve finansal denetim uygularken, diğer taraftan çin"e uzanan enerji koridorunu engellemeye çalışmaktadır. İran operasyonu ve afganistan işgalinin arka planında bu amaçlar yatmaktadır.”

 “Dünya siyasetine yön veren bu iki dev siyasi aktör yanında, yardımcı rol alan  avrupa birliği, japonya, rusya, hindistan ve endonezya gibi ülkeleri ikinci derecede önemli sayıyorum. Biz ve bizim gibi ülkeler ise fillerin savaşında figüranlar konumundadır.”

 “Süper güç olmasına rağmen amerika içte ve dışta büyük sıkıntılar yaşıyor. Dünyanın  en borçlu devleti amerikadır. Amerika"nın bütçesi her yıl  500 milyar dolar açık vermektedir. Amerika, daha önca vietnam bataklığı, iran rehine kurtarma operasyonu ve küba domuzlar körfezi çıkartmasında yaşadığı fiyaskoyu, bugün ırak"ta en büyük ölçekte yaşıyor. Amerikan dış siyaseti hata üstüne hata yapıyor. Halbuki, çin dışişleri sıfır hata ile çalışmaktadır.”

 “Amerika"da nüfusun %2,5 kadarı yahudi kökenlidir; ancak amerikan dolar ve ekonomisinin üçte biri yahudi azınlığın kontrolü altındadır.    Ancak amerikan yahudileri israil"e yardım etmekten daha çok, kazanmak adına israili bile kullanmayı başarmaktadırlar.”

 Soru ve yorum bölümünde, ilk sözü

Dr.nurullah babacan aldı ve "amerikanın yenilmez bir güç olmadığını, onların bir hesabı varsa allah'ın da bir hesabının olduğunu, konuşmacı gibi karamsar olmadığını" söyledi.

Ali naci yeşiltepe, amerika'nın b.o.p. projesi ve ılımlı islam kavramı ile amerika'da yaşayan bir din adamı arasında bir ilişki var mıdır? Diye sordu.

Hamza aydoğdu ve veysel söğüt bu soruya tepki olarak, fethullah hoca efendi'nin yurt dışındaki faaliyetlerinin milletimiz ve devletimiz için çok faydalı olduğunu ifade ettiler.

Mehmet saat, ahmet yalçın, arif demir'in soru ve katkılarıyla biten konferansı, kervan radyo yönetim kurulu başkanı süleyman haksever kapattı.

 

 

 

 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum