KÖLE TİCARETİ MAĞDURLARINI ANMA SERGİSİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ'NDE AÇILDI

KÖLE TİCARETİ MAĞDURLARINI ANMA SERGİSİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ'NDE AÇILDI

25 Mart Atlantikaşırı Köle Ticareti Mağdurlarını Anma Uluslararası Günü kapsamında Birleşmiş Milletler Enformasyon Merkezi tarafından hazırlanan gezici sergi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Yerleşkesi'nde dün yapılan tören ile açıldı.

YBÜ Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalara Enstitüsü (ULİSA) ve BM Enformasyon Merkezi işbirliğiyle üniversiteye ulaştırılan sergi, öğrencilerden ve akademisyenlerden büyük ilgi gördü.

sergi1.jpg

Törenin açılış konuşmasını yapan ULİSA Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Atlantikaşırı köle ticaretinin dünya tarihinde emsali bulunmayan bir trajedi olduğunu belirterek "Milyonlarca masum insana tarifsiz acılar yaşatan, tarihin en uzun ve en yaygın trajedileri arasına yerleşen köle ticaretini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren bu sergi bizleri insanların en kötü yönleriyle yüzleşmeye zorlarken, bizlere geçmişte ve günümüzde köleliğe karşı çıkanların içindeki iyiliği de hatırlatacaktır" dedi.

sergi2.jpg

Birleşmiş Milletler'in bu seneki Atlantikaşırı Köle Ticareti Mağdurlarını Anma Günü'nü "Kadın ve Kölelik" temasıyla gerçekleştiriyor. Buna binaen, Prof. Bilgin, kadınların karşı cinse nazaran cinsiyetleri ve ırkları sebebiyle daha fazla ayrımcılığa ve sömürüye maruz kaldıklarını belirtti.

sergi3.jpg

Törenin ikinci konuşması BM Enformasyon Merkezi Temsilcisi Ahmet Parla tarafından yapıldı. BM'nin 2015 yılına köle ticareti mağdurları çerçevesinde özel önem atfettiğini belirten Parla, ırkçılığa dayalı ayrımcılık, buna bağlı olarak da hoşgörüsüzlük ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

sergi4.jpg

3 Nisan tarihine kadar Yıldırım Beyazıt Üniversite Etlik Yerleşkesi'nde bulunacak olan sergi, öğrencilerin zihinlerinde önemli bir yer edineceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.