Koca tesise yazık değil mi?

Koca tesise yazık değil mi?

1970’li yıllarda inşa edilen Çubuk Yüzme Havuzu, 4 yıl önce kapatılarak kaderine terk edildi. Kapılarına kilit vurulduktan sonra mezbelelik hale gelen tesisin milli servet olduğunu belirten vatandaşlar, yetkilileri devletin malına sahip çıkmaya çağırdı.

Çubuk’un Melikşah Mahallesi’nde 1970’li yıllarda inşa edilen ve termal suya sahip olan Melikşah Yüzme Havuzu, kaderine terk edildi. Faaliyette olduğu yıllarda büyük rağbet gören, hem açık hem de kapalı yüzme havuzuna sahip dev tesis 4 yıl önce kapatılarak çürümeye bırakıldı. İl Özel İdaresi’ne ait olan Melikşah Yüzme Havuzu, tesisi kiralayan bir işletmeci tarafından işletiliyordu. Ancak 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla beraber tesisin mülkiyeti de Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Melikşah Yüzme Havuzu’nun kötü günleri de o dönemde başladı. İşletmecisinin sözleşmesi feshedildikten sonra Melikşah Yüzme Havuzu da kullanıma kapatıldı. Hürriyet Ankara, Çubuk’ta kaderine terk edilen dev tesisi fotoğrafladı.

KUŞLARA YUVA OLDU

Daha önce vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tesis, kapılarına kilit vurulduktan sonra mezbelelik hale döndü. Camları kırılan, soyunma odaları ve binaları kullanılamaz hale gelen tesisin duvarları bile çürümeye yüz tuttu. Açık havuzu büyük zarar gören tesisin kapalı havuzu da kuşlara yuva oldu. Tesisin içler acısı haline tepki gösteren Erkan Kömürcü ise şöyle konuştu: “Yıllarca vatandaşlarımıza hizmet veren, istihdam yaratan, bölgemize katkı sağlayan bir tesisin bu hale gelmesi vicdanımı sızlattı. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Sorumluluk hepimizin, devletimizin malına sahip çıkmak hepimizin vatandaşlık görevidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.