KIZILAY’DAN GİYECEK YARDIMI...

KIZILAY’DAN GİYECEK YARDIMI...

Türkiye Kızılay Derneği Çubuk Şube Başkanlığı yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine giyecek dağıttı.

 Şuayip YAMAN

Sağduyulu işyeri sahipleri tarafından yoksul vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen giyecekler 15-18 Ağustos tarihleri arasında Çubuk Kızılay Şubesi Başkanı ve personeli tarafından Dernek binasında dağıtıldı.  

kizilay05-001.jpg

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, “Amacımız, ihtiyaç sahiplerine bir gün değil her günü özel kılmaktır. Bu bağlamda bizlere destek ve katkılarını esirgemeyen bağışçılarımız, başta Merter-İstanbul Kızılay Şube Başkanı Ercan Tan olmak üzere ilçemizde faaliyet gösteren Yunus Giyim, Elören, Ünallar ve Burgazlar mağazalarına, Yılmaz Kundura ve Nur Mevlana Ayakkabı Mağazası’na teşekkür eder, saygı ve şükranlarımı sunarım.”

kizilay06-001.jpg

 

Kızılay’dan Geleneksel ‘Vekâleten Kurban Kesimi Kampanyası’na devam...

 

Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Ayşegül Genç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi, Türk Kızılay’ının artık geleneksel hale gelen Vekâleten Kurban Kesim Kampanyası’nı 2015 yılında da başlatmış bulunuyoruz. Ülkemizde ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı uyguladığı sistem ile kurban etlerini binlerce fakir ve yoksulun sofrasına ulaştırarak, ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramlarında değil, tüm yıl boyunca ete kavuşmasının sağlamaktadır.

 

Türk Kızılay’ının özellikle şehirlerde yaşayan insanların kurban kesimine yardımcı olmak, amacına ve kuralına uygun, kurban kesimleri; Yurtiçinde Et ve Süt Kurumu’nun modern mezbahalarında, yurtdışında da İslami kurallar ve hijyenik şartlar sağlanarak , dini görevliler, noter, veteriner ve Türk Kızılay’ının uzman ekipleri nezaretinde gerçekleştirilmektedir..

 

“Kurban asla bir bağış değildir, bir ibadettir” şiarından yola çıkarak, ülke sathına yayılmış 682 şubemizle birlikte gerçekleştirdiğimiz kampanyamıza, desteğiniz olmazsa olmazımızdır.

 

Bu itibarla geçmiş dönemlerde olduğu gibi, şubelerimize ait hizmet ofislerine mesai saatleri ve hafta sonu tatillerinde, vekâletlerini vermek üzere gelen vekâlet sahiplerinin şube ofislerimizi açık bulmaları önem arz etmektedir.”

 

Kurban Bağış Kampanyası’na katılmak isteyen vatandaşlarımız; 168 No’lu Çağrı Merkezi’nden ve www.kizilay.org.tr’ den bilgi alabilir.

kizilay07-001.jpgkizilay08-001.jpgkizilay09-001.jpgkizilay10-001.jpgkizilay11-002.jpgkizilay13-002.jpgkizilay14-002.jpgkizilay01-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.