KIZILAY’DAN ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE

KIZILAY’DAN ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi’nce ilçedeki 5 engelliye manüel tekerlekli sandalye (araba) yardımı yapıldı.

      Şuayip YAMAN

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtımında konuşan Şube Başkanı Selahattin Koç, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, herkesin engellilere yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

Diğer yardım faaliyetlerinin yanı sıra engellilerin de topluma kazandırılması için çaba  gösterdiklerini ifade eden Koç, "Şube olarak engelli, maddi durumu kötü olan, afet ve depremzedelere imkânlarımız ölçüsünde yardım yapıyoruz.

Bugün de daha önce bize başvurun engellilerimize tekerlekli sandalye dağıttık. Allah kimseyi bu sandalyelere muhtaç etmesin. Bundan sonra da ihtiyacı olan ve bize başvuranlara yardımcı olacağız.

7 si akülü, 5’i ise manüel tekerlekli sandalye (araba) için toplam 12 engelli Şubemize müracaat etti. Ancak 5’ine manüel araba hediye edebildik. Akülü araba Kızılay Genel Merkezi depolarında yok. 

Genel Merkezimize engelli vatandaşlarımızın akülü sandalye (araba) taleplerini bildirdik, temin etmeye çalışıyorlar, inşallah olumlu bir sonuç alırız” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Şemseddin Kaymış, Hayati Mutlu, Murat Çalışkan, Sevilay Altıntop ve Mete Esen’e, Atatürk Parkı’nda yapılan sade bir törenle Kızılay Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç ve yönetimi tarafından manüel tekerlekli sandalye verildi.

unnamed-(1)-001.jpg

Ayrıca 30 Ekim Pazar günü Türk Kızılay’ı Genel Merkezi tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 10.00’da düzenlenecek olan ‘İyilik Koşusu’na İlçemizden Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katılacak.

“Kızılay İyilik Koşusu” nedir?

8 Kasım 2015 tarihinde Ankara’nın merkezi Kızılay Meydanı’nda ilk kez düzenlenen “Kızılay İyilik Koşusu”, insanların yarışmak ve spor yapmanın yanında, başka insanların hayatlarına da olumlu katkı sunmak hedefiyle bir araya geldikleri koşu etkinliğidir.

Ankara da ikinci kez düzenlenecek olan “İyilik Koşusu”,  Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

İyilik Koşusu, Kızılay’a kaynak yaratmak ve iyiliğe vesile olmak için, Türkiye’nin en büyük yardımseverlik koşusu olma vizyonuyla (gösterim) çeşitli şehirlerde düzenlenmektedir.

 

İyilik Koşusu’nda sadece sporun ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım eli uzatmanın değil etkinlik günü gerçekleştirilecek eğlenceli aktivitelerin de tadını çıkarabilecekler.

Türk Kızılay’ı daha fazla insana yardım eli uzatabilmek ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştireceği bu koşuda elde edilen gelirlerin tamamını sosyal projelere aktaracak. Bu amaçla;

‘Kızılay İyilik Koşusu’na sen de katıl.”

Beraber koşacağımız yolun sonunda, hepimiz için yapacağımız iyiliklere kaynak oluşturalım...

a-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.