KIZILAY’DAN EĞİTİME ÖZEL SINIF DESTEĞİ...

KIZILAY’DAN EĞİTİME ÖZEL SINIF DESTEĞİ...

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi, Çubuk Türk Telekom Ortaokulu'nda 'Özel Eğitim Sınıfı' açtı.

Şuayip YAMAN

Türk Kızılayı yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma İhtiyaç (muhtaç) duyan çocukların  eğitimi için devlet okullarında “Özel Eğitim Sınıfları” açıyor.

 

Yürütülen “Özel Eğitim Sınıfı Projesi “ ile eğitim çağındaki özel öğrencilerin eğitimlerine katkı sunulması hedefleniyor. Bu uygulamayla özel eğitime ihtiyacı olmayan akranlarıyla birlikte aynı okula edebilecek ve iletişim halinde bulunabilecek, aynı zamanda yaşamdan da kopmayacaklar.

 

Projeyle devlet okullarında “Sen Çok Özelsin”  isimli özel eğitim sınıfları oluşturulacak, sınıfların iç düzenlemesi yapılacak, eğitimleri kolaylaştıracak materyaller ile donatılacak.

 

Bu amaçla Çubuk Türk Telekom Ortaokulu’nda bir sınıf, Türk Kızılayı Çubuk Şube başkanlığı tarafından bu amaçla tefriş edildi (döşendi).

 

Engelli öğrenciler için oluşturulan sınıfın açılışına İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin KOÇ,  Başkan Yardımcısı Mehmet ASLAN, Sekreter Ahmet Salih GÖKMEN, Yönetim Kurulu Üyeleri Ünal ESGİN, Süleyman ERSARI, Selami ELALDI, Yusuf TAKDEMİR, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri,

 

Ankara Şube Başkanı Ahmet HİZALOĞLU, Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan UZANDAÇ, Türk Kızılayı Batıkent Şube Başkanı Ejder TOPBAŞ, Türk Kızılayı Güdül Şube Başkanı Ahmet ARAL ve Türk Kızılayı eski şube başkanlarından Ertan ÇAPUR,

 

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Melda ASLAN, İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin AYVALI, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaaddin ALMIŞ,

 

Çubuk Platformu Derneği Başkanı Şuayip YAMAN, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah ESRE,

 

Türk Telekom Ortaokulu Müdürü Cemil GÜVEN, okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

 

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, AK Parti Çubuk Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin KOÇ ve Ankara Şube Başkanı Ahmet HİZANLIOĞLU açılış kurdelesini birlikte kestiler. 

 

Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin KOÇ önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Yürüttüğümüz Özel Eğitim Sınıf Projesi'yle eğitim çağındaki özel öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz. Ama bugünkü kadar heyecanlanmadım, gururlanmadım.

 

Çünkü bugün çok özel bir açılış, özel yani dünyanın en güzel çocukları için Türk Kızılayı adına özel bir sınıf açıyoruz. Onları hayata bağlıyoruz.

 

Kızılay ve şahsım adına her zaman onların yanında olacağım.”

 

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, Türk Kızılay’ının her yerde olduğunu ifade ederek, "Türk Kızılayı eğitime de bir adım atarak açmış oldukları sınıfla ön ayak oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu tür sınıfların devamını diliyoruz" dedi.

 

Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinden Kırşehirli Serkan KÜÇÜKOĞLU, güzel sesiyle seslendirdiği türkü ile katılımcıların ilgi odağı oldu.

 

Çubuk Türk Telekom 5/A sınıfı öğrencisi, büyüyünce ya sanatçı ya da kaportacı olmak istiyor.

 

Tören sonrası protokol ve öğrencilere Kızılay Çubuk Şubesi personeli tarafından, etli pilav, meyve suyu ve ayran ikram edildi.

 

Bu dünyada herkes bir engelli adayıdır...

 

 Unutmayınız ki: Bu dünyada her insan, bir engelli adayıdır. Gören gözümüzün hep göreceğinden, işiten kulağımızın hep işiteceğinden emin miyiz? Yürüyen ayaklarımız bir gün yürüyemez hale gelebilir, tutan ellerimiz tutmaz olabilir.

 

Hiç beklenmedik bir anda Allah korusun bir organımızı kaybedebiliriz. Nice sağlam insanlar, elim(acınacak, acıklı) bir kaza veya hastalık sonucu engelli olabilmektedir. Bu nedenle, bir yandan sağlığımızı korumak için gerekli tedbirleri alırken; diğer yandan da fert, aile, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları olarak engelli kardeşlerimize karşı maddî ve manevî sorumluluklarımızın olduğunu unutmamalıyız.

 

Engelli kardeşlerimize değer vermeli, söz ve davranışlarımızla onların gönüllerini almalı, huzur ve mutluluklarına vesile olmalıyız. Hayatlarını kolaylaştırıcı mahiyette her türlü maddî ve manevî tedbiri almalı, gerekli altyapı hizmetlerini sunmalıyız. Onlara iş imkânı sağlamak suretiyle; başkasının eline bakan değil, bizzat üretime katkıda bulunarak onurlu bir hayat sürmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

 

 

Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır. Engelli olmak ayıp değildir. Kimin ne zaman engelli olacağını Allah bilir. Hepimiz bir engelli adayıyız 

 

Engelli kardeşlerimiz kendilerine acınmasını değil, kendilerine destek olunmasını istiyor.

 

Onlara sahip çıkarak, onların sorunları ile ilgilenmeliyiz.

 

Bu nedenle başta Türk Kızılayı Genel Başkanlığı yetkilileri olmak üzere Çubuk Şube Başkanı Selahattin KOÇ ve yönetimini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum...

 

İnşallah Kızılay Çubuk Şube başkanlığının bu örnek davranışı hayırseverlere ve diğer sivil toplum örgütlerine örnek olur...

dscn7433-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.