KIZILAY ÇUBUK ŞUBE’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR...

KIZILAY ÇUBUK ŞUBE’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR...

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı, Şehit aileleri ile birlikte Gazi ve Gazi yakınlarına Kızılay Düğün Salonu’nda iftar yemeği verdi.

Şuayip YAMAN

 

İftar yemeği boyunca İlçemizin verdiği 73 Şehidimizin fotoğraflarının slayt eşliğinde sürekli olarak gösterimi yapıldı.

 

Anneler Günü münasebetiyle başta şehit anneleri olmak üzere katılımcılara Genç Kızılaycılar tarafından karanfil dağıtıldı.

 

İftar Yemeğinin dağıtımı her yıl olduğu gibi bu yılda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Esenboğa Kampusu’nda eğitim gören gönüllü öğrenciler tarafından yapıldı.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Çubuk terör mağdurları derneği Başkanı Zeki Avan misafirleri kapıda karşıladı.

 

İftar Yemeği’ne; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Kaymakam Adayı Mehmet Anıl Koçak, Çubuk İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Belediye meclis Üyesi Müslüm Arslan, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Hasan Ayaz, Türk Kızılay’ı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Altındağ Şube Başkanı Şükrü Can, Türk Kızılay’ı Keçiören Şube Başkanı Muhterem Kurt, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan ile Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi yakınları katıldı.

 

İftar yemeği sonrası Türk Kızılay’ı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Altındağ Şube Başkanı Şükrü Can tarafından yemek duası okundu.

 

Bu toprakları vatan kılan Şehit aileleri ve Gaziler ile güzelliklerin paylaşıldığı Ramazan ayında, birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin KOÇ, Saygıdeğer konuklar davetimize katılan Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi yakınları başta olmak üzere herkese bizleri yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürler ediyorum.

 

Şehit aileleri, Gazi ve Gazi yakınlarının her zaman yanında olmayı kurumumuzun asli bir görevi olarak kabul ediyoruz.

 

Şehitler ve Gaziler bizim baş tacımız onları hep başımızda taşımalıyız.

 

Sadece yılda bir kez düzenlenen iftar yemeğinde değil, her zaman onların yanlarında olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

 

Ramazan aylarında geleneksel olarak her gün Kızılay Çubuk Aş Evimizde 2 bin aileye iftar yemeği dağıtıyoruz.

 

Geçtiğimiz yıl aracımızla evlere de iftar yemeği dağıtımına başladık. Bu suretle yatalak ve yaşlıların evlerine İftar Yemeği servisi yapıyoruz.

 

Bu vesile ile Şube’mize maddi olarak katkıda bulunan Çubuk esnafına, hayırsever ve duyarlı iş adamlarımıza teşekkür ederim.

 

Bu güzel vatan toprakları ve bayrağımız için canlarını seve seve veren Şehitlerimize ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet, Yaşayan Gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun yıllar diliyorum.

 

Kızılay’ın kapısı sizlere daima açıktır. İftar yemeğimize katılımınızdan dolayı yönetim kurulumuz adına hepinize teşekkür ederim. 

 

Bu vesile ile başta tüm Şehit annelerimiz ile Gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutlarız.

 

Şehit ailelerine ve Gazilere Türk Milleti’nin her zaman minnet borçlu olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Sezer, " Bu günün anlam ve önemi bambaşka. Akşamları evlerimizde güven ve huzur içinde oturabiliyorsak. Bunu kahraman Şehit ve Gazilerimize borçluyuz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanının rengidir.

 

Bir tarafta kan vererek vatanımızı kurtaran Şehitlerimizi yetiştiren aileleri var.  Diğer tarafta da Kan Bağışı Kampanyalarında kan vererek hayat kurtaran sağduyulu vatandaşlarımız var.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi’ne bu anlamlı günü hazırladığı için sonsuz teşekkürler ederim.

 

Şehitlik mertebesi Türk milleti için çok azizdir.

 

Vatan sevgisi ve kahramanlığın sembolü olan Şehit ailelerinin ve Gazilerin ve Gazi yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak ve hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak devletin öncelikli ve en önemli görevleri arasındadır.

 

Aziz Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp Gazi olan vatandaşlarımıza sahip çıkılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla özellikle son yıllarda devletimiz tarafından önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır.

 

Aziz Şehitlerimizin değerli aileleri;

 

Sizler aziz Şehitlerimizin bizlere hatırasısınız, yadigârısınız.

 

Dolayısıyla devletimiz ve milletimiz sizlerin kıymetinizi, değerinizi her zaman bilecek ve hiçbir zaman unutmayacaktır.

 

Bunlar bizleri gerçekten çok mutlu etmektedir. Şüphesiz ki çeşitli sorunlarınız, arzularınız, istekleriniz, talepleriniz olabilecektir. Bunları hiç çekinmeden hepimize, bütün devlet kademelerimize iletebilirsiniz. Şehit yakınları ve Gazilerimizin sorunları ile bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenileceğine inancım tamdır.

 

Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun.

 

Değerli Gazilerimiz;

 

sizler ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar gösterdiniz, vatanınız için canlarınızı ortaya koydunuz, bu kutsal görev sırasında yaralanıp Gazi oldunuz.

 

Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlıkta söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet size minnet ve şükran borçludur.

 

Hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

Bu vesile ile başta tüm Şehit annelerimiz ile Gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutlarım.

 

Allah hepimizi birlik ve beraberlik içinde Kadir Gecesi’ne ve nice mübarek Ramazan Bayramlarına eriştirsin.  

 

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki AVAN; Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkan ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 

Her zaman yanımızda oldular. Destek ve katkılarını hiçbir zaman esirgemediler. Başarılarının devamını diliyor, Bu iftar yemeğinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

Bu arada başta tüm Şehit annelerimiz ve Gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutlarım.

 

Kan Verenlere Madalya Töreni...

 

Türk Kızılay’ının ilçede belirli aralıklarla düzenlediği ‘Kan Bağış Kampanyaları’nda kan bağışında bulunan vatandaşlara 1’i Gümüş, 43’ü de Bronz olmak üzere 44 madalya ile Türk Kızılay’ı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve Dr. Kerem Kınık tarafından imzalanan Madalya Beratları’nın takdimine geçildi.

 

Kızılay Genel Merkezi’nin yıl içerisinde 10 bağışta bulunanlara bronz, 25 bağışta bulunanlara gümüş, 35 bağışta bulunanlara altın madalya verdiği uygulama ile Çubuk’ta bir adet gümüş madalya, 43 adet bronz madalya hak eden bağışçılara takdim edildi.


Zaman zaman görüşlerine başvurduğum Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve gönüllü bağışçıları bir nebze olsun onore etmek için böyle bir uygulama yürütüldüğünü belirterek, Kan alternatifi olmayan tek kaynağı insan olan bir tedavi aracı.

 

Bu nedenle de vatandaşlarımızın düzenli kan bağışlaması çok önemli. Bir ünite kandan elde edilen 3 ürünle 3 kişinin hayatı kurtulabilir.

 

18-65 yaş arası her sağlıklı birey kan bağışlayabilir. Düzenli kan bağışlayarak hiç tanımadığı insanların hayatlarını kurtaran ve onlara umut olan, bizden madalya hak eden ya da henüz madalya hak edememiş tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.
 

Çubuk’ta 25 bağış gerçekleştiren Ercan Aslan gümüş madalya elde ederken, bronz madalya alan 10-24 arasında bağışta bulunan bağışçıların sayısı ise 43 civarında.

 

Ercan Aslan (25), Ercan Aslan (10) bağış ile hem gümüş ve hem de bronz kazanan ilk kan bağışçı.


Programda, gönüllü kan bağışçılarına madalya ve beratları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Kampanya kapsamında hem Gümüş ve hem de Bronz Madalya kazanan Ercan Aslan’a madalyaları ve Beratları İlçe Kaymakamı Uğur Sezer tarafından verildi.

 

Geriye kalan 42 kişiye Bronz Madalya ve Bronz Madalya Beratları; Kaymakam Adayı Mehmet Anıl Çolak, Çubuk İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Türk Kızılay’ı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Altındağ Şube Başkanı Şükrü Can, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ve diğer yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.   

dscn5952-vert1.jpg

kizilay01-vert-001.jpgkizilay01-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.