KIŞLACIK’TA “YAYLA ŞENLİĞİ” ...

KIŞLACIK’TA “YAYLA ŞENLİĞİ” ...

Kışlacık Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından organize edilen “Kışlacık Yayla Şenliği”, Kışlacık Yaylası’nda yapıldı.

 Şuayip YAMAN

Kışlacık Yayla Şenliği, Engelli ve Engelli Dostları Derneği’ne destek ve “Kızılay'a Kurban Bağışı Kampanyası” kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Belediyesi, Türk Kızılay’ının katkıları, sponsor ve sanatçıların destekleri ile Kışlacık Yaylası’nda gerçekleşti.

 

Kışlacık Derneği’nin ev sahipliğinde organize edilen “Yayla Şenliği” Çubuk ve civar köylerde ikamet eden vatandaşların buluşma ve kaynaşmalarına ev sahipliği yaptı.

 

Konser Organizatörlüğünü Filiz Nar’ın, Sunuculuğunu Ecem Tüzüner’in yaptığı Kışlacıklıların ve Gönül bağı ile Kışlacık’a bağlı vatandaşların bir araya geldiği Yayla Şenliği etkinlikleri “Kuran Tilaveti” ile başladı.

 

Saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı okundu.

 

Protokol Misafirlerinin katılımları ile Şenlik programına başlandı.

 

Kışlacık Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Oruç yaptığı açılış konuşmasında, Değerli Büyüklerim, 2001 yılında hemşerilerimizin kurmuş olduğu Derneğimiz, Kışlacıklıların birlik beraberlik içerisinde yardımlaşma, dayanışma duygu ve düşüncelerini ön planda tutarak yerine getirmeyi hedefleyen geçmişten geleceğe iletişim bağı kuran, Mevlana’nın tabiriyle “Bir eli hakta diğer eli halkında olan” düsturla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.

 

Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bunlardan en önemlileri Dini, milli ve kültürel değerlerimizdir.

 

Değerli dostlar, Çubuk ilçe merkeziyle diğer ilçelerimize göç etmiş Devletimizin çeşitli kademesinde görev almış ve halen devam eden, Ticaretiyle Sanayisiyle ve siyasi oluşumlarda etkin görevler yapan Kışlacıklı hemşerilerimizi geçmişiyle tanıştırmak, gelecek nesillere aktarmak, iletişim kurmak, yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlama amacıyla kurulmuştur. 

 

Değerli Hemşerilerim, Kıymetli misafirler Kışlacık yaylasında geçmişi hatıralarla dolu bundan yaklaşık 50 yıl hatta 60 yıl geriye gittiğimizde süt, yoğurt ve tereyağının yapıldığı, çayırlarında koyun ve kuzu seslerinin Yayla obalarında bir birine karıştığı soğuk sularının bizlerden istifade eden yok mu diye haykırdığı, senin 6-7 ayı karlarla kaplı Ata yadigârı yaylaların şimdilerde yalnız, mahzun ve hüzünlü...

 

Bizlerde bu gün buralarda tüm hemşerilerimizle Yalnızlığı, mahzuniyeti ve hüznü kaynaşmaya, dayanışmaya coşkuya dönüştürerek önümüzdeki yıllarda bu tür organizasyonların daha kapsamlı ve etkili bir biçimde yapılmasına sağlamaya çalışacağız.

 

Değerli dostlar Derneğimizin bundan sonraki yapacağı tüm organizasyon ve etkinliklerde sürdürülebilir, etkili ve verimli olabilmesi Ticari, Sanayi, Siyasi ve bürokraside söz sahibi Kışlacıklı hemşerilerimi göreve davet ediyoruz.

 

Derneğimize maddi manevi katkılarınızı bekliyoruz. Kışlacıklı olmanın haklı gururunu taşımalarını rica ediyoruz. Burada davetimize katılan çok değerli protokole, ev sahipliği yapan Kışlacık Mahallesi Muhtarlığına, Derneğimizin cefakâr ve vefakâr üyelerine her türlü maddi manevi destek veren teşrif eden tüm can dostlarımıza dernek yönetim kurulu olarak teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

 

Programda;

 

  • Engelliler için yardım ve kan bağışı yapılacak,
  • Program sonunda engelli kardeşlerimize 6 adet engelli arabası hediye edeceğiz.
  • Türk Kızılay'ına Kurban Bağışında bulunulacak.


“1 Ünite kan 3 can kurtarır” sloganı ve adına bir ağaç dikilmesine vesile olacağını düşünerek sağduyulu vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz.

 

Unutmayalım ki yarın ihtiyaç sahibi bizlerde olabiliriz,

 

Program, sanatçılarımızın engelli kardeşlerimiz için büyük fedakârlık yaparak yaylamızda sizleri coşturacağı şenlik olacaktır.

 

Birlik beraberliğe daha çok ihtiyacımız olan bu günlerde yardımlaşma, dayanışma, kaynaşma, kültürel etkinliklerimizi sergileyeceğimiz şenlik programına emeği geçen gönül insanlarından fedakâr Sponsorlarımızdan katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun...

 

Dernek Başkanı Mustafa Oruç’un ardından Dernek Yönetim Kurulu üyesi Osman Yüce dernek faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, “Yayla şenliklerinin öneminden bahsederek Kışlacıklı olmak bir ayrıcalıktır. Kışlacık demek Çubuk demektir.

 

Buralar geçmişten geleceğe birer ışıktır, birer hatıradır, buralar buram buram tarihtir.

 

Kültürdür. Bu coğrafyayı bizlere miras bırakan ecdadımızla ne kadar övünsek azdır kanlarını akıtarak buraları bizlere bırakan şehitlerimize rahmet diliyorum.

 

FETÖ’nün 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması’nda olduğu gibi, Türk Milletinin feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile bu ekonomik darbe girişimini de savuşturacağız.  

 

Bu program moral, motivasyonu artırmak üzere hazırlanmış bir program. Bu kültürün yaşatılması ve sahip çıkılması temennisi ile başta Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu olmak üzere Ev sahibi Kışlacık Köyü Muhtarlığına ve emek verenlere teşekkür ederim.

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Zeynep Yıldız, “ Siz Kışlacıklıların birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları sayesinde toplumsal dayanışmayı ispatlamış durumdayız. Sizlerle buluşmaktan son derece mutluyum.

 

Köylerin bir araya gelerek böyle bir oluşum yapmaları ve şenlik yapmaları kültürlerin devamı açısından çok önemlidir. Bizlerin görevi birlik ve beraberliğimizin devamı açısından çok önemli olan bu gibi organizasyonları desteklemektir.

 

Güçlü bir ekonomik savaşla karşı karşıya kalacağımızı biliyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında, “Dünya 5’ten büyüktür” demişti.

 

Krizden çıkmak için ihracatın ve tasarrufun peşinden koşacağız.

 

 Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Berat Albayrak, Üst akılla bu mücadeleden sağ çıkacağız. dedi.

 

Allah bu ülkeyi daha güzel hayaller kurup düzlüğe çıkarmayı nasip etsin.

 

Şenliğe emek verenlere teşekkür ederim.

 

Kışlacık Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Oruç tarafından, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Zeynep Yıldız’a günü anısına bir plaket takdim edildi.

 

Etkinliklere geçildi:

 

Ankara Kulübü Çubuk Derneği Seğmenleri gösterilerini sundu.

 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ankara Kulübü Seğmenler Ekibi Hocası Gülcan Maden’e günün anısına hazırlanan bir plâket takdim etti.

 

Bu Şenliğin Geç kalmış bir organizasyon olduğunu ve bundan sonra da geleneksel olarak yapılması gerektiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, bundan sonra yapılacak şenliklere de destek olacaklarını söyledi ve “Şenliklerin Ayrıştırıcı değil birleştirici olması gereklidir, emek veren ve bu organizasyonun gerçekleştirilmesini sağlayan Başta Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Köy muhtarlığına Teşekkür ederim. Dedi.

 

Kışlacık Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Oruç, İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’a günün anısına bir plâket takdim etti.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanlığı’na katkı ve desteklerinden dolayı dernek tarafından hazırlanan plâket, MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya tarafından verildi. Plâketi Başkan Selahattin Koç adına Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aslan aldı.    

 

Köy muhtarlarının da katıldığı Yayla Şenliği Pazar günü akşam geç saatlere kadar eğlencelerle devam etti.

 

 

Şenliğe Destek Veren Sponsorlar:

 

* Anka Otomotiv

* Erta Tekstil

* Bir Tat Ayran

* Günal Kardeşler İnşaat

* Karagöl Turizm

* Başkent Fırın

* Battal Otomotiv

* Çağlayan Emlak

* HNR İnşaat

* şehri saray Emlak

* Mackenzie Mobilya

* İsmail Oruç

* Adem Koçak

 

Şenliğe Destek Olan Sanatçılar:

 

  • Güdüllü Cihan
  • Armağan Arslan
  • Geredeli Köçekler
  • Kızılcahamlı Ahmet
  • Ahizer Özbek
  • Ece Yıldız
  • Esenboğalı Selçuk Şimşek
  • Şani Emektar
  • Salih Ataç
  • Metin Çelik

 

Şenlikten önemli notlar:

 

  • Her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de Dernek yöneticileri protokolün yanından hiç ayrılmadılar. Dernek yöneticileri protokolle ilgilenmekten maalesef diğer misafirleri unuttular. Özellikle de engellileri unuttular.  Oysa bir Dernek yöneticisi de pekâlâ engellilerle ilgilenebilirdi. İkazım üzerine, engellilere yemek dağıtımı nice zaman sonra yapıldı.

 

  • ÇUDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özdemir görevli olmadığı halde büyük bir özveri göstererek diğer davetlilerle yakından ilgilendi. Durup-dinlenmeden misafirlerle ilgilendi ve onlara yemek taşıdı.
  • Bazı vatandaşlar sahne önünde oyun havaları eşliğinde oynarken, aynı anda bir diğer çadır da vatandaşlar namaz kılıyordu...
  • Davetiyelerdeki, “Yayla yerinde ve orman içinde mangal yakmak yasaktır.” İkazına rağmen yer yer mangal yakanlara da rastlamak mümkündü. Önümüzdeki yıllarda bu tür ikazlara inşallah riayet edilir...
  • Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi Osman Kuldur, Orhan Aslan, Muhammed Baran Özen ve Rukiye Kalender’e tekerlekli sandalye hediye edildi.
  • Yayla’da İnternet çekmediği için Türk Kızılay’ının “Kan Bağış Aracı” işlem yapamadığı için zorunlu dönüş yaptı.
  • Büyükşehir tarafından gönderilen hediyeler Dernek yöneticileri tarafından çocuklara dağıtıldı.
  • Etkinlikte “Basın Çadırı” yoktu.

 

İnşallah önümüzdeki organizasyonlarda böyle hatalara sahne olmaz...

 

Her şeye rağmen vatandaşlar Şenlikte hasret giderdiler...

 

Şenlik organizasyon bozuktu ve birilerinin şovuna dönüşmüştü...

 

Hele hele Kışlacık Mahallesi’ne bir çivi dahi çakmayan birilerine plâket verilmesinde ise vıcık vıcık yağcılık ve gösteriş kokuyordu.

 

Ne hikmetse Kışlacık Mahallesine hizmet verenler ise maalesef unutulmuştu. Üstelik bunlara hoş geldin bile denmemiş, altlarına bırakın bir sandalye vermeyi, bir lokma ekmek, bir damla su bile ikram edilmemişti...

 

Bunlara rağmen katılımcılar gönüllerince eğlendiler...

 

Yıllar sonra Yayla’ya gelen Kışlacıklılar, uzun aradan sonra ilk defa karşılaşanlar, Dedelerinin yaşadığı Yaylaya ilk kez gelen gençler ayrılırken “bir dahaki seneye” diye sözleşerek ayrıldılar.

 

Bir doğa harikası olan Kışlacık Yaylası’ndaki şenliklere katılanlar, yeşilin her tonunun özenle sergilendiği, adeta cennetten bir köşe görüntüsündeki alanda temiz hava ve kendilerince eğlenme fırsatı buldular...

 

Kışlacık Mahallesi’ne gelen ailelerin şenlendirdiği yayla da kendi ekonomik imkânları ile gerçekleştirdikleri her ocak başında bir semaver ve çevresinde koyu sohbete dalmış insanlarımızın mutlu halleri, görülmeye değer manzaralardan biriydi.

 

İlk defa Yaylaya gelen çocukların ve gençlerin yayla çevresindeki yüksek yerlere çıkarak Karagöl ve Kışlacık vadisinin manzarasını izlemeleri, selfi yapmaları ve hatıra fotoğrafı çektirmeleri de izlemeye değer görüntülerdi. 

 

Yayla arasında doğal olarak oluşan yolda gezerken eski bir tanıdığına rast gelen yaşlıların birbirlerine şakalaşarak sarılmaları ve lakapları ile seslenmelerini şaşkınlıkla izleyen torunların ve çocukların tanımadıkları bu kişilerin akrabası ya da akraba kadar değerli büyükleri olduğunu öğrenmelerinin şaşkınlığı da ‘Yayla Şenlikleri’nin önemini ve amacının ne kadar ulvi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi....

 

Bir de organizasyon güzel olsa...

dscn-9296-vert1.jpgdscn9286-vert2.jpgdscn9327-vert3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.