Kışlacık Mahallesi’nde Köy Odası Buluşmaları Yapıldı

Kışlacık Mahallesi’nde Köy Odası Buluşmaları Yapıldı

Kışlacık Mahallesi Yardımlaşma ve Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Köy Odası Buluşmalarına Eski Devlet Bakanı TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Çubuk K

Kışlacık Mahallesi Yardımlaşma ve Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Köy Odası Buluşmalarına Eski Devlet Bakanı TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Eski Belediye Başkanlarından Adem Tuğluca, MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya, ÇUDEF Dernek Başkanı Recep Taş, Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Raşit Özbay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kışlacık Mahallesi’nde Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ve Kışlacık Mahallesi Yardımlaşma ve Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen köy odası buluşmalarına yoğun ilgi vardı.

Yemekli düzenlenen programda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilçe için istek ve şikayetlerini dile getirdiler. Gecede konuşan Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Raşit Özbay, Ankara’ya yapılması planlanan hayvanat bahçesinin Çubuk’a yapılmasını istemesi ve bu konuda Emrullah İşlerin girişimlerde bulunmasını istemsi gündem oluşturdu.

Programın açılışında konuşan Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Ankara’ya Ankaralılara sahip çıkan milletvekili sayısının bir kaç tane olduğunu ve bunun Ankaralı olarak kendilerini çok rahatsız ettiğini söyledi.

Konuşmasında derneklerin sorunlarına da değinen Taş, “Ankara’ya sahiplenen, her konuda destek olan milletvekillerimize Çubuklular olarak sahip çıkmak istiyoruz. Bu konuda sizin de bizlere sahiplendiği biliyoruz ve sonuna kadar sizin arkanızdayız. Biz Ankaralı milletvekili sayısının artmasını istiyoruz” dedi.

Yapılan programdan dolayı Kışlacık Mahallesi dernek başkanı Mustafa Oruç’a ve ÇUDEF’e teşekkür eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da, “Çubuk Toplumu olarak birbirimizin kıymetini bilelim, taktir etmeyi bilelim. Elbette her kulun yanılışı da var, doğruları da var. Doğrular görmeyi, yapılan yanlışları da doğru bir şekilde tenkit etmeyi bilelim” diye konuştu.

Belediye ile ilgili iletilen soruları da cevaplayan Başkan Acehan, belediyenin kanun ve yönetmeliklerle yönetildiğine dikkat çekerek, “Biz kanun ve yönetmelikler çerçevesinde elimizden ne geliyorsa her konuda yapmaya hazırız. Muhtarlar ve dernek başkanları anlaşarak birlikte gelsinler, biz köy odalarını kendilerine 25 yıllığına tahsis etmeye hazırız” şeklinde konuştu.  

Devletin tüm organlarıyla her zaman vatandaşının yanında olduğunu vurgulayan Kaymakam İbrahim Çenet ise,”Bizlerin şehirlilerin efendisi olan köylülerimizin ayağına gelmek, onların ihtiyaçlarını gidermek üzere hep birlikte hazırız, nazırız” ifadesini kullandı.

Daha sonra konuşan İşler, Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından kurulan devletlerde kan ve gözyaşının hiç bitmediğini söyledi.

Ortadoğu'da oynanan oyunun Türkiye’de de oynanmak istendiğini belirten İşler, şunları kaydetti:

“2013 yılından itibaren Türkiye’yi de yalnız bırakmıyorlar. Özellikle gezi olaylarında gaza bastılar, ondan sonra da frene basan olmadı. Türkiye 5 yıldır sıkıntılarla uğraşıyor, meydan okunmalara karşı dik duruyor. Bunlar en sonunda 15 Temmuz’da üzerimize geldiler. Bakın 15 Temmuz olayı alelade bir darbe girişimi değildir. Bunu çok iyi okumamız lazım. Bu bir istila harekatıydı, bir işgal harekatıydı, bir haçlı saldırısıydı. Başarsalardı eğer Türkiye’nin en az 100 yılı giderdi. Başarsalardı eğer onbinlerce insanın kanına gireceklerdi. Ancak bunlar bir şeyi hesap edemediler. O 15 Temmuz destanı var ya, tarihe altın harflerle yazıldı. Bununla bütün dünyaya bir ders vermiş olduk.”

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına da değinen İşler, "Devlet olarak artık terörün bataklığını kurutuyoruz. Afrin, PKK’nın, terör örgütü başının bulunduğu yerdi, Suriye de PKK’nın merkeziydi." dedi.

Konuşmaların ardından sırayla söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri istek ve şikayetlerini bildirdi.

-Hayvanat Bahçesini Çubuk’a İstediler

İsteklerde en dikkat çekici ise Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Raşit Özbay’in, Ankara’ya yapılması planlanan hayvanat bahçesinin tarım ve hayvancılık bölgesi olan Çubuk’a yapılmasını istemesi oldu. Ayrıca Yıldırım Ahalisi Dernek Üyelerin’den Ercan Arslan ise, Çubuk’a yapılacak hizmetlerde Ankara Milletvekili olarak öncülük etmesini isteyerek kendilerinden özellikle yüzme havuzu konusunda girişimlerde bulunmasını beklediklerini söyledi.

2018-03-24-photo-00001648.jpg2018-03-24-photo-00001646.jpg2018-03-24-photo-00001646.jpg2018-03-24-photo-00001644.jpg2018-03-24-photo-00001645.jpg2018-03-24-photo-00001642.jpg2018-03-24-photo-00001641.jpg2018-03-24-photo-00001642-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.