Kisecik; ben yaptım oldu mantığı ile yönetiyorlar

Kisecik; ben yaptım oldu mantığı ile yönetiyorlar

MHP Çubuk İlçe Başkanı Adem Kisecik Çubuk belediyesinin iki yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Kisecik yaptığı değerlendirmede “ Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve ekibi görev süresinde iki yılını doldurdu. Belediye  başkanlığına  aday olduğunda Çubuk halkının karşısına çıkarken ortaya koyduğu seçim beyannamesinde belirttiği yapacağı icraatlardan hangisini hayata geçirdi.

   ÜÇ DÖNEMDİR AKP’Lİ BELEDİYELER GÖREVDE

 Kisecik öncelikle  şunları bir ortaya koymak gerekir. AKP’nin kuruluşundan bugüne kadar belediye 3 dönemdir AKP’li belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Halkın tercihidir, saygı duymak gerekir.

  Ancak geçen bu dönemlerin analizini yaptığımızda iktidar ve büyükşehir belediyesi AKP’de olduğu halde ilçemizde elle tutulur bir hizmetin yapılmadığını görüyoruz. Adem Tuğluca  ve Lokman Özden dönemide dahil belediyenin asli görevlerinden  başka ilçeye kalıcı bir hizmetin yapıldığını kim söyleyebilir.

Şunu diyebilirler. Yol açtık,asfalt attık su getirdik. Bunları da halkın parasıyla yaptın. Vatandaşa binlerce lira asfalt parası tahakkuk ettirdin, malına mülküne haciz koydun. Atılan asfaltlarda yağan her yağmurda göle dönüşüyor. Yapılan logarlar asfalttan 5 cm yukarıda plansız proğramsız.

Demek istediğim sosyal kültürel,ekonomik alanda kalıcı ilçeye getirisi olan bir hizmet yapıldı mı?

  ŞEFFAF BELEDİYECİLİK SÖZDE KALDI

Belediye Başkanı Acehan seçimlerden önce “Siz oylarınızla Şehrül Emin mazbatasını verdikten sonra ilk bir ay içerisinde kurumsal gözden geçirme ve stratejik çevre analizi yapacağız. Bu kapsamda projelerimizi günlük altı aylık bir yıllık ve beş yıllık eylem planları şeklinde hayata geçireceğiz” şeklindeki açıklaması ilk seçim beyannamesinin ilk maddesidir.

Geçen iki yıla baktığımızda belediyecilikte kurumsallaşan ve şeffaflaşan hiçbirşey yok. Belediye seçilmişlerin değil,yine geçmiş dönemlerde olduğu gibi “biz hancı, onlar yolcu” sözüyle hantal bürokrasinin yönetiminde aynı hamam, aynı tas devam ediyor.

Belediye başkan yardımcıları,bürokratlar arasında birlik ve beraberlik yok. İki yıldır da görüldüğü gibi ortaya konan ne bir proje nede bir ekip var. Vatandaşın şikayetleri her geçen gün artıyor.

                       İMAR EVLERE ŞENLİK

Geçmişten bu yana hep kanayan bir yara olan imarda hiçbir değişiklik yok. Mühendislerin ve mimarların bulunduğu imar müdürlüğüne hala bir teknisyen müdürlük yapıyor. İmarın başına atanan başkan yardımcısı imardan anlamıyor, memur ne derse o.

 Çevremizdeki diğer illerde yıllardır 8-10 katlı binalar yapılırken Çubuk’ta hala 4 katlı binaları 5 kata, 3 kata izin olan yerleri 4 kata çıkaramıyoruz.

YÜZLERCE VATANDAŞ MAHKEMELİK

2004 yılında büyükşehir sınırlarına dahil olmasına rağmen ilçenin dibindeki mahalleye dönüştürülen 4 bin nüfuslu Akkuzulu’nun imarını bitiremeyen ve mahalleye dönüştürülen köylerin yıllardır yapılamayan imarları yüzünden vatandaş mağdur ediliyor. Yüzlerce vatandaş  köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde kaçak inşaat ve imar kirliliğinden dolayı  ceza kesen ve mahkemeye sevkederek  vatandaşın hapis cezaları almalarına neden olan bir imar müdürlüğü var.

 Komşu ilçelerde bahçe turizmini geliştirmek için bahçe alan vatandaşlara bu konuda belediyeler yardımcı olurken Çubuk belediyesi işin kolaycılığına kaçarak vatandaşlara ceza kesiyor ,mahkemeye sevkederek hapis cezaları ile karşı karşıya bırakıyor.

          EKONOMİ BİTME NOKTASINA GELDİ

Komşu ilçelerde ekonomik yönden hızlı gelişmeler yaşanırken ilçemizde 3 dönemdir AKP’li  belediyeler döneminde ekonomi bitme noktasına geldi. Çubuk işsizlerin ve emeklilerin yaşadığı bir ilçe durumuna düştü.

Yatırımcıları teşvik yerine kovaladık. Geçmişte Söğüt seramik ilçede fabrika kurmak istedi  o zamanki AKP’li yöneticiler yer vermediler. Başka ilçelere gitmesine sebep oldular. Tuncay Acehan döneminde lastik fabrikası için yer vermediler .başka yerlere kaçmasına sebep oldular. İşletmelerin ilçeye kurulmasıyla işsizliğin giderileceği ilçemizde insanlarımız bugün 5 bin nüfuslu ilçelerden medet beklemeyeceklerdi. Her sabah binlerce insanımız başka ilçelere çalışmaya gitmek zorunda kalmayacaktı. Bugün ilçemizden 5 nüfuslu komşu ilçe Şabanözü’ne insanlar çalışmaya gidiyor.

   TURİZ M, KÜLTÜRVE SPOR  SINIFTA KALDI

Tuncay Acehan’ın seçim beyannamesinde dile getirdiği turizm, kültür ve sportif alanlardaki vaatler önceki AKP’li belediye başkanları tarafından da  seçim beyannamelerinde gündeme getirilmişti.

Ne yazık ki,  geçen üç dönemdir bu konularda bir arpa boyu yol katedilmedi. Kat edilemediği gibi eldeki mevcut alanlarda kaderine terkedildi. İlçenin stadı 8 yıldır kaderine terkedildi. Şu anda ancak bir çalışma başlatılabildi. 3 dönemdir AKP’li belediye başkanlarının seçim beyannamelerinde yüzme havuzları, spor alanları ve kültürel etkinlikler için büyükşehir ve Gençlik Spor bakanlığı ile işbirliği yapılarak ilçeye kazandırılacak hizmetler yer almasına karşılık yapılan hiçbir şey yok.  Hamam mı üç dönemdir seçim beyannamelerinde var ama hala hayal olmaktan öteye gidemedi.

Yapılan ne var 3 dönemdir.

Stadı yok, yüzme havuzu yok, hamamı yok.kültürel etkinlikler için salon yok. Sadece seçim bilgilerinde kalan vaatler var.

Amatör spora yeteri kadar önem verilmiyor. İlçenin tanıtımında  büyük rolü olan Çubukspor’un durumu ortada. Beş veya 6 civarında amatör spor kulübü olmasına rağmen bu kulüplere yeteri kadar destek sağlanmıyor. Türkiye genelinde yapılan müsabakalara 10-15 sporcu ile katılabilecek kulüpler imkansızlar ve destek verilmediği için çoğunlukla kendi imkanları ile 2-3 sporcu ile katılabiliyorlar.

Gençler sportif faaliyetlere yönlendirilmesi gerekirken sokağa teslim ediliyor. Belediyenin elindeki son model minübüsler ise bu çocuklardan çok meclis üyelerinin gezilerinde kullanılıyor.

  TOPLU TAŞIMA BAŞLI BAŞINA SORUN

İlçemizden Ankara’ya günde binlerce insan sabahın erken saatlerinde çalışmaya giderken toplu taşıma araçlarının kullanışsız olmasından dolayı seyahat değil, işkence çekiyor. Geçen iki  dönemdeki belediye başkanları bu konulara seçim beyannamelerinde yer verdiler. Hatta seçim çalışmalarındavatandaşa şirin görünmek için bu otobüslere binerek sıkıntıyı gördüklerini belirterek sorunu çözeceklerini vaat ettiler.

Ne oldu. Yine aynı hamam aynı tas devam.

Tuncay Ücehan bu sorunun çözüleceğini seçim beyannamesinrde belirtmesine rağmen iki yol oldu değişen hiçbir şey yok. Hani üçlüydünüz güçlüydünüz. İktidar sizde büyükşehir sizde ama, on beş yıldır vatandaş hala aynı çileyi çekiyor.

Söz verdiniz bu sözü niye çözemediniz?

   TURİZM  LAFTA  KALDI

 Hayvancılık ve tarımdan sonra ilçenin en büyük gelir kaynağı olacak turizmde yılan hikayesine döndü. Hayvancılık ve tarım bitirildi. Turizm sözde kaldı. 3 dönemdir AKP’li belediye başkanlarının bu konuda bir arpa boyu yol kat etmedikleri gibi eldeki değerlerin gitmesine de göz yumdular. Seçim beyannamelerinde Çubuk vadisi projesi hep yer aldı ama, hep kağıt üzerinde kaldı.

Süleyman Haksever ve Mustafa Gökmen zamanında yapılan Yeşil Çubuk Parkından öteye gidemedi. Gidemediği gibi eldekiler korunamadı. Bir önceki belediye  başkanının döneminde güzelim doğa harikası kepçelerle tarumar edilerek dere yatağı harfiyat alanına dönüştürüldü. Tabiat güzelliği mahvedildi.

KARAGÖL YILLARDIR KADERİNE TERKEDİLDİ

İlçenin en güzel tabiat varlığı olan Karagöl yıllardır kaderine terkedildi. Vatandaşın tatil günlerinde piknik için geldiği alanda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam bu zamana kadar oluşturulmadı. Yayla turizmini geliştireceklerini her platformda dile getiren AKP’li başkanlar 3 dönemdir bu konuda hiçbir çalışma yapmadılar. Sözleri yıllar geçmesine rağmen seçim beyannamelerinde kaldı.

Şu anda büyükşehire devredilen Karagöl 2 aylık bir tadilata alındığı ve girişin yasaklandığı belirtiliyor. İnşaallah yapılacak çalışmalarla turizm alanında ilçemize büyük getirisi olur temennisindeyiz.

Agat Taşı porejeleri altında yapılan çalışmalar sadece proje bazında kalarak birilerine getiri olarak dönmüştür. İlçenin tanıtımında çok çüzi gelirlerin peşine düşülmüştür. İlçede kısır çekişmelere yol açmıştır.

    HAYVANCILIK BİTİRİLDİ

 Et deyince Ankara’da Çubuk akla gelirken bugün dışarıdan hayvan getirmeye başladık. Esenboğa havaalanına koku gidiyor  bahanesiyle birçok üretici ilçemizden kaçmıştır. Yöneticiler olumludan çok olumsuza yönelerek et sektörünü başka ilçelere kaptırmıştır. Üretici zor durumda kalmasına rağmen kalıcı çözümler üretilememiştir.

Organize Hayvancılık Sanayi bölgesi ise yılan hikayesine dönmüş. Ne olacağı ne zaman biteceği belli değil.

İlçeye büyük katkısı olacağı düşünülen Özlüce deki termal su kaynakları AKP’li belediye başkanlarının şahsi çekişmeleri sonucu adeta yok pahasına büyükşehir belediyesine adeta hediye edilmiştir.

AKP’li belediye başkanlarının görev yaptıkları zaman içerisinde Askerlik Şubesi, Gazi Üniversitesi, araç muayene istasyonu yerel yöneticilerin vurdumduymazlığı neticesinde ilçemizden başka ilçelere kaçmıştır.

RAYLI SİSTEM HAYAL OLDU

Son yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı gibi raylı sistemin ilçemize gelmesi de hayal oldu. Esenboğa havalimanını kadar yapılacak olan metro’nun Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde son bulacağı yetkililer tarafından basında açıklandı. Buradan da anlaşılıyor ki  Metro’nun Çubuk’a gelmeyecek olmasıdır.  Bu konudaki en büyük zaafiyette iktidarın temsilcisi ilçe yöneticileri ile belediye başkanı ve ekibinindir.

 ŞEFFAF BELEDİYECİLİK SÖZDE KALDI

 Mevcut belediye başkanı seçim beyannamesinde şeffaf ve katılımcı belediyecilikten bahsediyor. Görüyoruz ki hazırlanan faaliyet raporlarında tam bir şeffaflık yok. Denetim raporlarını hazırlayan meclis üyelerinden bürokratlardan istedikleri evrakları alamadıkları şikayetlerini duyuyoruz .Belediye çalışmalarının birçoğundan belediye meclis üyelerinin haberlerinin olmadığını biliyoruz.Şeffaf belediyecilik anlayışının sadece seçim beyannamelerinde kaldığını görüyoruz.

VATANDAŞIN GAYRİMENKULLERİNE HACİZ KOYDULAR

Seçimlerden önce vatandaşa tahakkuk ettirilen asfalt paralarını beş yıl ertelediklerini söyleyenler ne yazık ki seçimden sonra vatandaşların gayrimenkullerine haciz uygulayarak vatandaşa verdikleri sözleri tutmadılar. Vatandaş evini arsasını satmaya gittiğinde tapuda hacizlerle karşılaşıyor. Ankara’ya gidiyor asfalt parasını ödediği gibi 27 TL’de kargo parası ödemek zorunda kalıyor.

İki yıldır bir yatırım yapmayan Çubuk belediye Başkanı Tuncay Acehan tasarruf tedbirleri uyguladık demekten başka bir icraatını halka anlatamıyor. Bunu kendisi de itiraf ediyor. Nisan ayı meclis toplantısında bugüne kadar hiçbir yatırım yapamadık ama 2016 yılından itibaren yatırımlara başlayacaklarını söylüyor.

 Belediye binası,pazaryeri projesi, kültür merkezi projeleri olduğunu dile getiriyor.

Biz muhalefet partisi olarak bunların takipçisi olacağız. Sorunların çözümünde bize düşen bir görev olduğunda dün olduğu gibi bugünde elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu söylüyoruz.

 

 

BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İLE HAREKET EDİLİYOR

Belediye yönetiminde Başkan Acehan   belediye çalışmalarını yanındaki birkaç kişi ile paylaşarak götürmeye çalışıyor. Belediye meclis üyeleri ile paylaşmadığını yapılan işlerden birçok meclis üyesinin haberinin olmadığına şahit oluyoruz.

İki yıldır “ben bilirim, kimseye hesap vermem “ düşüncesiyle iki yıllık çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verilmediği gibi  seçim zamanı kapı kapı dolaşıp halktan oy isteyen Tuncay Acehan bugün oyunu aldığı halka bilgi vermekten kaçınıyor.iki yıl zarfında kamuoyunda, basında yapılan icraatlar ve bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdiğini görmedik. Ancak meclis toplantılarında  çalışmalara 2016 yılından itibaren başlayacağız dediğini biliyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.