Kırkkonaklar Diş Polikliniği Uyardı: Çocuğunuzun diş tedavisinde geç kalmayın

Kırkkonaklar Diş Polikliniği Uyardı: Çocuğunuzun diş tedavisinde geç kalmayın

Kırkkonaklar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Uyardı! Çocuklarda, ortodonti tedavisine başlamak için süt dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesini beklemek her zaman doğru olmayabilir.

Kırkkonaklar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Uyardı!

Çocuklarda, ortodonti tedavisine başlamak için süt dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesini beklemek her zaman doğru olmayabilir.

Birçok çocukta ortodontik sorunlar erken yaşta ortaya çıkar, anne ve babalar tedaviye başlamanın zamanı konusunda kararsızlığa düşerler.  Çocuklarda, ortodonti tedavisine başlamak için süt dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesini beklemek her zaman doğru olmayabilir. Çocuklarda çenesel problemlere erken yaşta müdahale etmenin gerektiğini belirten Kırkkonaklar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahiplerinden Dr. Sinan Çengel, ortodonti tedavisinin gerekliliği ve zamanlanması ile ilgili bilgililer veriyor.

-Dişler değişene kadar büyümenin %95’i biter, süt dişlerinin düşmesini beklemeyin.

Sadece dişlerin düzensizlik gösterdiği durumlarda tedavi için zaman vardır, dişler değişene kadar çenede yapısal büyümenin yüzde 95’inin biter, bu sebeple hem tedavide başarı hem de tedavi süresinin uzamaması için büyüme tamamlanmadan tedaviye başlanmalıdır.  Asimetrik çene yapısının düzeltilmesinde büyüme dönemi geçirildiyse, büyümenin tamamlandığı 20 yaş civarında ortodontik tedavi ile birlikte çene ameliyatları uygulanır. Zorlu ameliyatla birlikte süren ortodontik tedavinin süresi birkaç yıl sürer. Oysaki büyüme döneminde ameliyata gerek kalmaksızın, 5 ay gibi kısa sürede bu sorunun düzeltilmesi mümkündür.

-Dişleklik gibi çene kusurlarını, şirin gözüküyor diye ihmal etmeyin.

Kız çocuklarda üst çenenin önde olması, erkek çocuklarda alt çenenin önde olması 7-8 yaşlarında ne kadar sempatik olsa da, 10 yaşından sonra  meydana gelen büyüme atılımı ile 3 ay gibi kısa sürede kontrolsüz şekil bozukluğuna neden olur.  Bird face – kuş yüzü görüntüsü gibi anormal yüz defekti ile sonuçlanabilir. Kız çocuklarında büyüme atılımı erkek çocuklara göre 1 sene daha erken başlar ve 1 sene erken tamamlanır. O nedenle tedavi fazla bekletilmemelidir.

 

-İnci gibi sıralı dişler, sizi kandırmasın.

Çocuğunuzun harika üst diş dizimi yada harika alt diş dizimi olabilir.  Ancak, çeneler arası fark mevcutsa, asimetrik yüz görüntüsüne neden olur. Bu nedenle, her ne kadar dişler düzgün de olsa, çeneler arası fark mutlaka büyüme döneminde tedavi edilmelidir.

-Erken ortodontik tedavinin gerekli olduğu durumların farkında olun.

Bazı durumlarda ortodontik tedaviye erken başlamak daha etkin ve gereklidir. İşte erken tedavi gerektiren durumlar:

• Arka dişlerin çapraz kapanışı

• Ön kalıcı dişlerin çapraz kapanışı

• Aşırı derecede dar üst çene

• Dişlerin bulunduğu orta yüzün yetersiz büyümesi

• Kalıcı dişlerin çıkmasını engelleyen süt dişlerinin düşmemesi

•  Erken çekilmiş süt dişinden kaynaklanan çene daralması

Kırkkonaklar Diş Polikliniği, erken teşhis ve erken müdahale için ücretsiz Check Upa davet ediyor.

Kırkkonaklar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Tel: 837 00 16 - 837 00 17    Fax: 837 10 03

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarı No: 23 Çubuk -Ankara

uyardi-dis.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.