Kırgız Türkleri Mehmetçik için dua etti

Kırgız Türkleri Mehmetçik için dua etti

Çubuk ilçesinde yaşayan Kırgız Türkleri, Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik için ilçede otağı kurdu, dua edip, pilav dağıttı.

Afganistan'dan 1980 yılında Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan, ilk önce Van'a ardından da Ankara'nın Çubuk ilçesine yerleşen Kırgız Türkleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

İlçe merkezindeki Atatürk Parkı'nda bir araya gelen çok sayıdaki Kırgız Türk'ü, park ortasına Kırgız Otağı kurdu. Otağın önünde Türk ve Kırgız bayrakları asan Kırgız Türkleri, otağın içinde Kuran-ı Kerim okuyarak dualar etti.

Daha sonra otağı önünde gelenlere Kırgız pilavı ikram edildi.

Kırgız Türkleri Ankara Derneği Başkanı Bünyamin Toker, yaptığı açıklamada, Kırgız Türklerinin vatan için her göreve hazır olduklarını söyledi.

Gerekli görülmesi halinde gönüllü asker olmak istediklerini ifade eden Toker, şunları kaydetti:

"Her zaman devletimizin ordumuzun arkasında, birliği ve beraberliği sağlamak için bulunuyoruz. Her zaman vatan için her göreve hazırız. Genç yaşlı demeden her zaman askerlik yapmaya gönüllüyüz. Eğer gerekli görülürse birçok Kırgız askere gitmeye hazırdır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hem yurt içinde hem de yurt dışındaki terör odaklarını ortadan kaldırmak için yapmış olduğu askeri harekete Kırgızlı Türkler olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Elimizden geldiği kadar önce dualarımızla, daha sonra onlar adına hayır ve hasenatta bulunduk. Biz sonuna kadar devletimizin yanındayız."

http://www.seyredelim.com/video/157903/kirgiz-turkleri-mehmetcik-icin-dua-etti/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.