Kılıçdaroğlu'nun yanında ateş eden zanlı serbest

Kılıçdaroğlu'nun yanında ateş eden zanlı serbest

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta kurban pazarı ziyareti sırasında silahıyla bir vatandaşın yaralanmasına neden olan Ergül E., sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Şuayip YAMAN

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Kasım 2010 Perşembe günü saat 8.00’de Çubuk’ta “Canlı Hayvan Pazarı”nı ziyaret etti.

 

Sabahın erken saatlerinde “Canlı Hayvan Pazarı”nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, vatandaşlar ve hayvan üreticileri ile görüştü, onların sıkıntılarını dinledi.

 

Kılıçdaroğlu, 5 bin liralık kurbanlık montofon cinsi düveyi pazarlık ederek 4 bin 500 liraya aldı. Kurbanlık, yetiştirme yurduna bağışlanacak.  

 

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun görevden alınması ile ilgili olarak yönelttiği bir soruya, “ Bardakoğlu’nun görevden alınması doğru değil. Bu görevden almadır. Bundan Hükümet sorumludur.”

 

Kılıçdaroğlu, yine bir soru üzerine kendisini dansöz olarak çizdiği için Karikatürist Salih Memecan’a dava açmayacağını da sözlerine ekledi.

 

Canlı Hayvan Pazarı’nda vatandaşların ve besicilerin büyük ilgi ve sevgisi ile karşılanan Kılıçdaroğlu davet edildiği çay ocağında çay içerken, ikram edilen ekmek arası kavurmadan da bir parça aldı.

 

O esnada çay ocağının birkaç metre ilerisinde bir el silah sesi duyuldu. Olayın, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre alacak verecek meselesinden çıktığı belirtildi.

 

Kılıçdaroğlu, alacak-verecek meselesinden çıkan olayı ekonomik sıkıntıya bağladı.

 

 

 

            SİLAH PATLADI BİR KİŞİ YARALANDI

 

Kılıçdaroğlu, çayını yudumlarken yan taraftan bir el silah sesi duyuldu. Güvenlik güçleri olaya anında müdahale ederek çıkması muhtemel bir olayı başlamadan önlediler.

 

 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, çay ocağının yan tarafında alacak-verecek meselesinden Çubuklu besicilerden S.Y. ve S.E. münakaşa etmişler. S.E’nin oğlu E.E’nin tabancasından çıkan merminin çekirdeği orada tesadüfen bulunan Hakan Demirer’in sağ ayak bileğine yakın bir yere isabet etmiş. Yaralı Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan başarılı bir müdahale ile tedavi edilerek taburcu edildi.

 

Olayın taraflarından olan S.Y. yaptığı açıklamada, “S.E.’nin tanıdığı ve aracı olduğu bir vatandaşa besilerimi verdim. S.E bana, “o vatandaş güvenilir birisidir, arada ben varım, paranı vermezse, benden al” dedi. Ama uzun zaman geçmesine rağmen paramı alamadım. Yaklaşık altı ay önce S.E. 15 bin lira getirdi. Geriye 23 bin lira alacağım kaldı. Onu da istedim, fakat para gelmedi. S.E. ile 6 aydır görüşemedim. Nihayet ‘Hayvan Pazarı’nda karşılaştım. Paramı niye vermiyorsun, paramı ver dedim, münakaşa ettik. Sonuç hiçte iyi olmadı” dedi.

 

Olayın diğer tarafı olan S.E. ise tam aksine yaptığı açıklamada, “Olay kesinlikle alacak, verecek davası değildir. S.Y.’nin varsa alacağı devletin yasaları, mahkemeleri var. Oralara müracaat edebilir. Benim kesinlikle karşı tarafa borcum yoktur. Hayvan Pazarı’nda karşılaştığım S.Y. “paramı ver” dedi. Benim sana borcum yok dedim. Münakaşa ettik.

 

O da benim gibi besicilik yapmaktadır. Bir gün bana geldi ve “senin kestirdiğin adama biz de mal verelim ve kestirelim” dedi. Bende aracı oldum. Ben insanlık yaptım, karşılığını bu şekilde gördüm.  Bu olayla ben ve çocuklarım yıpratılmak istenmiştir” dedi.

 

Olaya karışanlar Emniyete götürüldü ve ifadeleri alındı. Cuma günü de adliyeye sevk edildiler.

 

Tabancanın sahibi E.E.  olay günü Çubuk Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan E.E. cuma günü adliyeye sevkedildi. E.E. ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.