Kıbrıs caddesi trafiğe kapatıldı

Kıbrıs caddesi trafiğe kapatıldı

Kıbrıs Caddesi'nin Atatürk Caddesi'nden Deva Sokağa kadar olan kısmın tamamen araç trafiğine kapatıldı.

Alt yapısı tamamlanan Kıbrıs Caddesi'nin yayalaştırma çalışmalarına başlandığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşların yaya olarak gezme alanlarını genişletmek ve kentin görünümünü daha çağdaş bir şekilde yeniden yapılandırmak için çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

Kıbrıs Caddesi'nde yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Özden, caddede bulunan esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Vatandaşların sorularını da cevaplayan Başkan Özden, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararın ardından Kıbrıs Caddesi'nin Atatürk Caddesi'nden Deva Sokağa kadar olan kısmın tamamen araç trafiğine kapatıldığını söyleyerek, "İlçemizde kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin kurulmadan önce bizde bu konuda bazı hazırlıklar yapmaya başladık. Kıbrıs Caddesinin yayalaştırılması çalışması da bu hazırlıklardan bir tanesi olacak. Ayrıca bu çalışma ile ilçemizdeki ticari hareketliliği ve potansiyeli de artırmak istiyoruz.

Deva Sokak'tan Cengiz Topel Caddesi'ne kadar olan kısımda ise tek yön olarak trafiğe izin verilecek. Caddede aydınlatma armatürleri, oturma birimleri, çiçeklikler, çöp kutuları gibi kent mobilyalarıyla zenginleştirilecek. İnsanların serbestçe hareket edecekleri ve ticari ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilecekleri bir düzenlemeyi yapmak için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Mevcut kaldırımların kaldırılmasıyla başlayan çalışmaların caddenin iki tarafına yapılacak yağmur suyu kanalları ve elektrik hattının döşenmesi ile devam edeceğini ifade eden Başkan Özden, sözlerini şöyle tamamladı:

"Caddenin yayaya kapatılan hiçbir yerinde kaldırım yapılmayacak. Caddede bulunan esnafın mal alımı giriş-çıkışını sağlamak amacı ile akşam belirli saatlerde kontrollü olarak trafiğe açılacak. Trafiğe açık saatler için, orta aksta 7 metrelik yol ve yolun iki yanına 1,5 metrelik aydınlatma ve ağaçlardan oluşan bant yapılacak. Yaya yolunda malzeme olarak andezit ve küp taşları kullanılacak. Ayrıca caddenin yayalaşan bölümünü kesen sokaklarda taş ile kaplanacak."

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün koordinesinde yapılan çalışmayı Destek Hizmetleri, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü ortak yürütürken, çalışmanın hava şartlarının iyi gitmesi durumunda yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.