Kesin hac kayıtları Başladı

Kesin hac kayıtları Başladı

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için, kesin kayıtlar bugün başlıyor. Hacı adayları 18 Haziran'a kadar il müftülüklerinin hac bürolarına başvurarak kayıt yaptırabilecek

Hac kesin kayıtları 7-18 Haziran tarihleri arasında her ilde ve her bir kategoride Diyanet yüzde 60, acenteler yüzde 40 oranını geçmemek üzere yapılacak. Kesin kayıt sırası gelen hacı adayları, müracaat ettikleri ilin il müftülüğü hac bürosuna başvurarak, başvurmak istediği organizasyonla ilgili kayıt belgesini alacak.

Dağıtılan kontenjanların belirtilen kayıt süresi içinde dolmaması halinde bu kontenjanlar, kategorilerine göre kura sırası gözetilerek 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında doldurulacak. Hacı adaylarını, kutsal yolculuğa hazırlanmak amacıyla ilan edilecek tarihlerde ve il müftülüklerince belirlenecek mekanlarda hac bilgilendirme kursları düzenlenecek. Hac çıkışları, 9 Ekim - 10 Kasım 2010; dönüşleri ise 20 Kasım-21 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2010 yılı hac seferleri, havayoluyla yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.