KENT KONSEYİNDEN SURİYELİLERE VE ÇADIRLARI SU BASAN TARIM İŞÇİLERİNE GİYSİ YARDIMI

KENT KONSEYİNDEN SURİYELİLERE VE ÇADIRLARI SU BASAN TARIM İŞÇİLERİNE GİYSİ YARDIMI

Çubuk Kent Konseyi tarafından Suriyeli mülteciler ve sel felaketinde çadırlarını su basan tarım işçilerine giysi, ayakkabı ve oyuncak yardımı yapıldı.

Çubuk Kent Konseyi tarafından Suriyeli mülteciler ve sel felaketinde çadırlarını su basan tarım işçilerine giysi, ayakkabı ve oyuncak yardımı yapıldı.

-Hayırseverlerden Alınıyor, İhtiyacı Olanlara Ulaştırılıyor

Çubuk Kent Konseyi hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. ‘Giymiyorsan Giydir’,  yetim, öksüz ve yoksul çocuklara yönelik ‘Kardeşlerimle paylaşmayı seviyorum, oyuncaklarımı paylaşıyorum’ ve ‘Saklama Bağışla! Her Gönüllüden Bir Kitap’ isimli kampanyalarla ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşan Çubuk Kent Konseyi, mülteci Suriyelileri ve ilçede yaşanan sel felaketi nedeniyle çadırlarını su basan tarım işçilerini unutmadı.

2img_7986.jpg-Yüzlerce Kişi Giydirildi

Çubuk Kent Konseyi, çalışma ofisinde oluşturduğu ‘giyim bankasında’ yaklaşık yüzlerce kişi giydirildi. Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Tunay Nazlıay Şerbetçi’nin de katıldığı kıyafet dağıtımında mülteciler eş, çocuk ve kendilerine giyim bankası raflarından beğendikleri elbiseleri, ayakkabıları ve çocuklar için oyuncakları aldı.

-Hayırseverlerin Desteği İle İlçede Yaralar Kısa Sürede Sarıldı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli fırtına ve yağışlar nedeniyle ilçede bazı evleri ve mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarını su bastığını hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Belediyesi’nin, Çubuk Kent Konseyi’nin ve Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesinin çalışmalarıyla yaraların çok hızlı bir şekilde sarıldığını söyledi.

-Kent Konseyi Üyelerine Teşekkür

Kent Konseyi üyelerine öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Acehan, “Belediye olarak aralarında Suriyelilerinde olduğu çadırda kalan mevsimlik işçilere yiyecek yardımında bulunduk. Çubuk Kent Konseyi üyelerimizde bugün kıyafet yardımında bulunuyorlar. Türk Kızılay’ı Çubuk şubemizde battaniye ve kuru gıda yardımında bulundular. Çok güzel bir dayanışma içerisinde yaraları sarmak için dört koldan mücadele ediyoruz. Bu arada ilçemizde kalan Suriyeli mülteci kardeşlerimize de bugün kent konseyimiz tarafından kıyafet yardımında bulunuldu. Bu kardeşlerimize yardımcı olmak ve sorunlarını gidermek bizim görevimiz. Allah yardımlarımızı kabul eylesin” dedi.

2img_7995.jpgKampanyalar Ara Vermeden Devam Ediyor

Çubuk Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt ise, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarının devam ettiğini söyledi.

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi Çubuklu ailelerin yanı sıra Suriyeli ailelere de giysi yardımı yaptıklarını hatırlatan Tekaüt, Ramazan sonrası da yardımlarının devam ettiğini belirterek, “Çubuk Kent Konseyi olarak ihtiyaç sahibi herkese yardımlarımız artarak devam ediyor. Bugün de gönüllülerimizin katkılarıyla başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere Suriyeli mültecilere giysi, oyuncak ve ayakkabı yardımında bulunduk. Bir hafta süresince sıra ile Suriyeli mültecileri çalışma ofisimize davet edip, izdihama neden olmadan rahat bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlıyoruz. Yardımlarımız inşallah artarak devam edecek” dedi.

-Yardımsever Esnafa Teşekkür

İlçede bazı hayırsever mağaza sahiplerinin de bu kampanyalara destek verdiğini hatırlatan Tekaüt, “Ben buradan güzel ilçemin tüm hayırsever işadamları başta olmak üzere tüm vatandaşlarına sesleniyorum. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Burada bir hizmet yapılıyorsa bu hizmet sizlerin destekleriniz ve yardımlarınızla yapılıyor. Ben bu anlamda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını kabul etsin” ifadelerini kullandı.  

2img_7998.jpg2img_8006.jpg2img_8009.jpg2img_8024.jpg2img_8019.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.