KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ZİYARET

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ZİYARET

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret etti.

 

Tüymebayev, ziyarette, iki ülke ilişkilerinin 20. yıl dönümü anısına Çubuk ile Kazakistan'da bir belediyenin kardeş şehir yapılmasını ve ilçedeki bir park ile Kazakistan'daki bir parka iki ülkenin cumhurbaşkanlarının isimlerinin verilmesini istedi.

Çubuk'un, bulunduğu bölge itibarıyla önemli bir yer olduğunu vurgulayan Büyükelçi Tüymebayev, Yıldırım Beyazıt ve Timur'un 1402'de Ankara Savaşı'nı bu bölgede yaptıklarını hatırlattı.

Tüymebayev, şöyle konuştu:

"Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yıl dönümü nedeniyle Türkiye ve Kazakistan'da birçok etkinlik yapılmaktadır. Bu etkinlikler çerçevesinde biz bugün Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden'i ziyaret ettik. Bu ziyaretin ardından Çubuk Belediyesi ile Kazakistan belediyeleri arasında ilişkilerin artacağını umuyoruz. Çünkü Çubuk'un bulunduğu topraklar eski zamanlarda Yıldırım Beyazıt ve Timur zamanında meşhur olan topraklar ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi de burada yapılmaktadır. Ayrıca Çubuk hem yeşil alanları hem de tarım alanıyla Ankara için önemli bir ilçe ve Çubuk'ta birçok etkinlik yapılmaktadır. Sayın belediye başkanımızla önümüzdeki eylül ayında bir sempozyum konusunda planlarımız var. Bundan sonra Çubuk ile inşallah sık sık görüşeceğiz."

Ziyarette, Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yıl dönümünü de değerlendiren Büyükelçi Tüymebayev, 1997 yılında 30 milyon dolar olan ticaret hacminin, bugün 4 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Özden ise Büyükelçi Tüymebayev'in Kazakistan'ın bağımsızlığının 20. yıl dönümü dolayısıyla ziyarette bulunduğunu belirterek, "Kardeş şehir protokolü yaparak, bir tema parkına Kazakistan CumhurbaşkanıNursultan Nazarbayev'in ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün isimlerini vermeyi düşünüyoruz.Kazakistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapılacak. Zaten özünde kardeş olan iki ülke daha sık ziyaretlerin yapılması suretiyle de bu kardeşlikler pekişecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.