Kazak Tarihçiler Çubuk'ta

Kazak Tarihçiler Çubuk'ta

Kazak Milli Üniversitesin 3 Tarihçi, Ankara Savaşının Geçtiği Yerlerde İnceleme Yapmak İçin Çubuk'a Geldi


Kazak Milli Üniversitesinde doktora tezi için Ankara Savaşı'nı seçen 3 tarihçi,Çubuk'a gelerek Ankara Savaşının geçtiği alanlarda incelemelerde bulundular. Yaptıkları araştırmanın çok önemli olduğunu ifade eden Shirin Toıynboeva, tarihin en büyük ve en önemli savaşlarından biri olan 1402 Ankara Savaşı'nda iki Türk hükümdarının oyunlara gelerek bir birleri ile Çubuk Ovasında savaştıklarını söyledi.

Sonucu kötüde olsa atalarının savaştığı yerde bulunmanın çok farklı bir duygu olduğunu ifade eden Toıynboeva, Melikşahlılara tarihi bir önemi olan yerlerde yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu sordu. Timur'un karargahını kurduğu bölgede yaptırdığı tarihi hamamda da incelemelerde bulunan heyet, hamamın harabeye dönmesinin hayal kırıklığını yaşadılar.

2dsc_0157.jpg

Daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden heyet, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler. Heyete Ankara Savaşı'nın geçtiği bölgeler ve ilçeyle ilgili genel bilgi veren Başkan Özden, Toıyboeva'nın Yıldırım Beyazıt ve Timur'un isimlerinin bu bölgede yaşatılması gerektiğini söylemesi üzerine, kendilerinin bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirterek, 'Ankara Savaşı'nı ve Yıldırım Beyazıt ismini sonsuza dek yaşatmak için, ilçemize Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kurulmasını istiyoruz. İnşallah Başbakanımızın takdirleri ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilçemize kurulursa, birde 1402 Ankara Savaşı Panoraması oluşturmak istiyoruz. Hem üniversite hem de panorama için yerlerimiz ve alt yapımız hazır' dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.