Kayseri'deki patlamada şehidimiz var!

Kayseri'deki patlamada şehidimiz var!

Kayseri'de vatani görevlerini yapan Çubuklu ve Kocaeli'de yaşayan 2 arkadaş, birlikte çıktıkları çarşı iznine giderken bombalı saldırıda şehit düştü.

Türkiye güne kahreden o haberle başladı. Kayseri Komando Tugayı askerlerini çarşı iznine taşıyan otobüs, bombalı saldırıya uğradı. Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsüne yakın bir bölgede askerleri taşıyan bir halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıyı çalıntı plakalı bir araç yaptı. Bomba yüklü araç silahsız askerlerin bulunduğu otobüsü sollarken bombayı ateşledi. 48 asker, 7 sivilin yaralandığı olayda 14 askerimiz de şehit düştü.

Meydana gelen terör saldırısında şehit olan Çubuklu Raşit Yücel’in ailelerine şahadet haberini, yaşadığı Kocaeli’nin Körfez İlçesi Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İzmit Merkez Komutanı Albay Mehmet Erdem Çakır, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın verdi.

Şehit haberleri Çubuk’u olduğu gibi Körfez ilçesini de yasa boğdu.

BİRKAÇ AYLIK ASKERDİ

Çubuk’un Çatokçular Köyü nüfusuna kayıtlı Raşit Yücel, Körfez Fatih Mahallesi Fatih Sokak’ta ikamet ediyordu. Şehit er Raşit Yücel, Tır şoförü Ferit Yücel ve Şükran Yücel’in iki çocuğundan biriydi. Geçtiğimiz temmuz ayında Burdur’a vatani görevini yerine getirmek üzere Körfez’den ayrıldı. Eylül ayında usta birliği olan Kayseri 1’inci Komando Tugayı’na teslim oldu. Henüz birkaç aylık askerdi. Çarşı iznini kullanmak için bindiği otobüse yapılan saldırıda şehit oldu.

 “Vatanıma canım feda!”

BABASI YURT DIŞINDA

Şehit askerlerimizden Raşit Yücel’in ölüm haberi ilçe protokolü tarafından Fatih Mahallesi’ndeki ailesine verildi. Şehidin babası Ferit Yücel’in TIR sürücüsü olduğu, şu anda İtalya’da bulunduğu, bilginin ise annesi Şükran Yücel’e verildiği bildirildi.

‘NOTU DUYGULANDIRDI’

Öte yandan Raşit Yücel’in sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımı oldukça dikkat çekti. Şehidin asker kıyafetleri ile 26 Kasım’da yaptığı fotoğraf paylaşımına “Vatanıma canım feda!” yazılı bir not bırakması yakınlarının duygulanmasına sebep oldu.

Kına yakılarak uğurlandı

Raşit Yücel, güle oynaya vatani görevine uğurlanmıştı. Yakınları tarafından eline yakılan kına ile askere uğurlanan Yücel, henüz elindeki kına geçmeden de şehit düştü. 

1-164.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum