KAYMAKAMLIK’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ...

KAYMAKAMLIK’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ...

Çubuk İlçe Kaymakamlığı’nın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği “Geleneksel Bayramlaşma Töreni” Kaymakamlık Bahçesi’nde yapıldı.

Şuayip YAMAN

Pandemi nedeniyle bayram günleri içerisinde yapılamayan Kurban Bayramı töreni ilk mesai gününün başladığı 4 Ağustos 2020 Salı günü 12:00-14:00 saatleri arasında Kaymakamlık Bahçesi’nde gerçekleşti.

Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin genel olarak uygulandığı Bayramlaşma Töreni’ne; İlçe Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Olmuş ve Lokman Kılıç, Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Baki Üstüner, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bülent Bulut, Belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte muhtarlar katıldı.

Pandemi kuralları çerçevesinde kısıtlı sayıda kişinin katılımıyla bayramlaşma programı düzenlediklerini ve Coronavirüse (Covid -19) karşı daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden İlçe Kaymakamı Adem Keleş yaptığı açıklamada, Covid-19' a karşı dikkatli olmamız, bir an bile tedbiri elden bırakmamamız gerekir. 

Malumunuz Çubuk Ankara'nın kurban kesim yeri olarak biliniyor. Bu yıl da ilçemizde huzur ve güven içerisinde çok sayıda kurban kesildi. Allah kabul etsin.

Pandemi sürecinde ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Ülke genelinde ciddi tedbirler alınmakta, alınmaya da devam ediliyor. Bu kapsamda bizde ilçemizde ciddi tedbirler alıyoruz.

Gerçekten karşımızda önemli bir risk unsuru var. Sosyal mesafe ve maske çok önemli. Bu kapsamda bayram süresince alınan tedbirler ilçemizde uygulanmaya çalışıldı.

 Ancak vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Mutlaka maske takalım. Maskesiz dışarıya adım atmayalım. Bunun yanı sıra fiziksel mesafeyi mümkün olduğu kadar koruyalım ve hijyen kurallarına da harfiyen dikkat edelim.

İnşallah daha nice güzel bayramlara huzur, sağlık ve mutluluk içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum.

İlçede dört gün süresince huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirildiğini belirten Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ise, İlçemizin adına yakışır bir bayramı daha geride bıraktık.

4 günlük Kurban Bayramı süresince, eldeki imkânlarla Çubuk Belediyesi ekipleri herhangi bir olumsuzluğa geçit vermemek adına yoğun mesai harcadı.

 

Fen İşleri, Park Bahçeler, Temizlik İşleri, Zabıta personeli Kurban Bayramı boyunca sahada koordineli bir şekilde çalıştı. Denetimlerin aralıksız sürdüğü bayramda, Kurban kesim alanlarında oluşan kurban atıklarına müdahale edildi, Atık toplanılan bölgeler yıkanarak dezenfekte edildi.

24 saat esasıyla hizmet veren Belediye ekiplerimiz talimatımla ilçede herhangi bir olumsuzluğa geçit ve imkân vermedi.

Bu vesile ile tüm halkımızın ve İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve enselikler dilerim dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Kaymakamlık personeli tarafından misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

dscn0135-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.