KAYMAKAMLIK’TA BAYRAMLAŞMA...

KAYMAKAMLIK’TA BAYRAMLAŞMA...

İlçe Kaymakamlığı’nda her yıl geleneksel olarak yapılan “Bayramlaşma Töreni” eskiden olduğu gibi yine ‘Kaymakamlık Bahçesi’nde gerçekleşti.

  Şuayip YAMAN

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer konuklarla teker teker bayramlaştı, sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Ramazan Bayramı nedeniyle İlçe Kaymakamlığı tarafından Kaymakamlık bahçesinde; Kentteki kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatif temsilcileri ve muhtarların katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

 

Kaymakamlık Bahçesi’nde düzenlenen ve ev sahipliğini İlçe Kaymakamı Uğur Sezer’in yaptığı Bayramlaşma Töreni’ne; İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Harun Olmuş ve Lokman Kılıç,  İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Umut Gürses, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu ve ilçe yönetimi, CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan ve ilçe yönetimi, MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve ilçe yönetimi,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, kooperatif temsilcileri, mahalle muhtarları ile birlikte vatandaşlar ve Kaymakamlık çalışanları katıldı.

 

Çubuk İlçe Kaymakamı Uğur Sezer Bayramlaşma sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’nin huzur içinde bir Ramazan Bayramı geçirmesini dileyerek, Çubuklu hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

 

Dilerim Ramazan Bayramı’ndaki o manevi atmosferi insanlarımız hayatımızın bundan sonraki dönemlerinde de uygular.

 

Birbirimizi sevmemiz gerekiyor, birbirimizi anlamamız gerekiyor. Dilerim birlik ve beraberlik içinde nice yıllar geçiririz. Bayramlar, dinimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi hiç eskitmesin.

 

Çubukluların Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

 

 Bayramlar dostlukların pekiştiği, sorunların giderildiği özel günlerdir. Bu bayramı da fırsata dönüştürerek, küskünlüklerin ortadan kalktığı, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı bir gün olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirerek kutlamalıyız.


Artık bu ülkede iç ve dış barış sağlansın; Köylü tarla- tapanıyla rahatça uğraşsın. Ailelerde huzur ve güven ortamı oluşsun. Herkesin işi gücü olsun. Tüm Türkiye; Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürsün istiyorum... diyerek sözlerini noktaladı

 

Çubuk İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ise Çubuk halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, Belediye olarak vatandaşlarımızın huzur içinde bir bayram geçirmesi için önlemlerimizi aldık. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Çubuk halkının ve tüm Türkiye’mizin barış ve huzur içinde bir bayram geçirmesini Yüce Allah’tan diliyorum dedi.

 

Siyasilerden “Kardeşlik Fotoğrafı”

 

İlçede faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri Bayramlaşma programında örnek bir davranış sergilediler.

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer’le birlikte kardeşlik ve birlik fotoğrafı çektirdiler.

 

İlçemizde bu manzaraları Milli bayramlarda da görmek mümkün..

 

Allah bu birlikteliği ve kardeşliği bozmasın... Dilerim bu birliktelik ilçenin sorunlarını aşmada da devam eder.

 

Umarım bu “Kardeşlik Fotoğrafı” Tüm Türkiye’deki siyasilere de örnek olur...

 

“Çubuk Şehitlik Anıtı “ Ziyareti...

 

Kaymakamlıktaki Bayramlaşmanın ardından İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve beraberindeki ilçe protokolü tarafından, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Paşa Mezarlığı arkasındaki ‘Çubuk Şehitlik Anıtı” ziyaret edildi.

 

Şehitlikte saygı duruşunun ardından Cami Kebir Müezzini Volkan Bal tarafından Kur’an Tilaveti okundu.

 

Ardından İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan tüm şehitlerimiz için dua okudu.

 

Şehit yakınlarının Bayramını kutlayan Kaymakamı Uğur Sezer, Şehitlikte yaptığı açıklamada, Milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuz vardır.

 

Bu milletin birlik ve beraberliğini sürdürmek ve ilelebet devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar kılmak uğruna hayatını seve seve feda eden, bu toprakları bizlere vatan eyleyen bütün şehitlerimizden Rabbim razı olsun.

 

Ebediyete intikal eden gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün aramızda bulunan kahraman gazilerimize milletçe şükran borçluyuz, Allah onlardan razı olsun.

 

Bugün rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyor, bayram geçiriyorsak bunu ülkesi için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Dedi.

 

“Abidin Yılmaz Huzurevi”  Ziyareti...

 

‘İlçe Şehitliği” ziyaretinin ardından da ilçe merkezinde faaliyet gösteren Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi  sakinleri ziyaret edildi.

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ve beraberindeki heyet huzur evi sakinleri ile teker teker bayramlaştı.

 

İlçe Kaymakamı Sezer ve beraberindeki protokol onların sorunlarını dinlediler. Huzur evi müdüründen aldığı bilgiler doğrultusunda çalışmalara hız vereceklerini, bu doğrultuda sorunlara çözüm bulacaklarını ifade ettiler.  

 

Huzurevi ziyaretlerinden sonra bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Uğur Sezer Devletimiz sosyal politikalarla yaşlılarımızın her zaman yanındadır. Onların sorunlarını kendi sorunu olarak görüyor. Ve elindeki tüm imkânları seferber ediyor.

 

Bugün yaşlılarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Beni ve beraberimdekileri içtenlikle çok samimi bir şekilde karşıladılar.

 

Toplum olarak en önemli özelliğimiz büyüklerimize verdiğimiz değerdir. Büyüklerimizin dualarını almak benim için son derece önemlidir. Yaşlılar baş tacımızdır. Yaşlılarımızı sadece bir günlüğüne değil, bir ömür saygımız vardır. Baş tacımız olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek en temel insani görevimizdir.

 

Bir gün bizde yaşlanacağız. Unutmamalıyız ki; Ne ekersek onu biçeriz.

 

Kaymakam ve beraberindeki heyetin bayramlaşma amacıyla kendilerini ziyaret etmelerinden son derece mutlu olan Huzurevi sakinlerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

 

Huzurevi sakinleri, kendilerini ziyaret eden Çubuk Kaymakamı ve berberindeki heyete teşekkür ettiler.

 

Ziyaretten son derece mutlu olduklarını ifade Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk ise, Bayram günlerinde yaşlıların hatırlanmasının önemli olduğunu belirterek, Yaşlılarımız bir kaç gün değil her gün hatırlanmak istiyorlar.

 

Tüm vatandaşlarımızın böylesine özel günlerde Huzurevlerini ziyaret etmeleri çok önemli. Onları ziyaret etmemiz, onları sahipsiz bırakmadığınızı göstermemiz gerekir. Unutmayalım ki bir gün hepimiz de yaşlanacağız dedi.

 

Bir huzurevi sakiniBurada bakımımız son derece iyi. Bizlere sahip çıktılar. Gençler bu zamanların kıymetini iyi bilsinler.

 

Bizler en azından emekliyiz ve devlet güvencemiz var. Sizler de okuyup, çalışıp bir şekilde kendinizi kurtarın.

 

Bizler bu kuruma zoraki değil kendi isteğimiz ile geldik. Ben bir taşra ilçesinden geldim ve birkaç yıldır buradayım. Burada gördüğümüz bakım sadece barınak olarak değil aynı zamanda sağlık açısından da önemli diye konuştu.

 

Bu vesile ile barış ve huzurun hâkim olduğu, kan ve gözyaşından uzak bir bayram olması temennisiyle, okuyucularımın ve tüm İslam âleminin ‘Mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; Sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu nice bayramlar dilerim...

 

Yazarın özel Notu; 100 bin nüfuslu ilçede düzenlenen bayramlaşma törenleri için “Kaymakamlık Bahçesi” çok küçük.

 

Önümüzdeki aylarda ve yıllarda yapılacak bayramlaşmalar için en uygun yer: Atatürk Parkı...

 

Bu alan hem çok büyük ve hem de katılım daha fazla olur kanısındayım.

 

Umarım bu öngörüm etkililer ve yetkililer tarafından dikkate alınır...

dscn6842-tile1.jpgdscn6869-tile2.jpgdscn6896-tile3.jpgdscn6941-tile4.jpgdscn6986-tile5.jpgdscn7038-tile6.jpgdscn7038-tile6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.